Jump to content

Försvarsmakten:"Stolt över mina medarbetares insatser"


Recommended Posts

Försvarsmaktens ställföreträdande insatschef Urban Molin besökte tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist i dag Ljusdal där flera myndigheter och organisationer arbetar med brandbekämpning. – Jag är djupt imponerad över hur alla bidrar och stolt över mina medarbetares insatser, sa Urban Molin.

De båda besökte det utrymda samhället Kårböle och Öjeforsens kraftverk där personalen berättade hur de arbetar med begränsingslinjer och förebyggande brandbekämpning.

– Jag är väldigt imponerad över det arbete som både Försvarsmakten, räddningstjänsten och övrig personal gör samt det engagemang de har, sa Peter Hultqvist under den gemensamma pressträffen.

Urban Molin berättade att Försvarsmakten sedan den 21 maj på begäran från räddningsledare har stöttat samhället med brandbekämpning enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO).

– Det är ett omfattande stöd som vi har lämnat. Hemvärnet har stått för huvuddelen av stödet och det har även varit med helikopterverksamhet. Sedan när situationen har förvärrats har vi fått fler frågor om stöd. För närvarande har vi tio olika brandinsatsområden som Försvarsmakten befinner sig på, sa Urban Molin.

Förutom att peka på Hemvärnet som en viktig del i arbetet nämnde Urban Molin särskilt sin uppskattning för personalen som bland annat jobbar med drivmedelsförsörjning och livsmedel.

Läs hela inlägget här >>

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...