Jump to content
Sign in to follow this  
Ranger Bob

Träna skytte utanför övningshelger?

Recommended Posts

Jag är på väg in i befattning som skarpskytt i hv. Undrar om det är möjligt att åka till mitt ”hemregemente” för att träna skytte, även när mitt förband inte har specifika övningar? Tex åka iväg någon timme i veckan för att träna på skjutvallen? Alternativet är att åka till privat vall, men det medför ett annat vapen och givetvis merkostnad vilket hade varit praktiskt att slippa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dom frågorna kan bara ditt förband svara på. Det behöver vara ansvarigt befäl med, bana måste bokas, ammunition måste beställas, vapen ska låsas ut alla ska ha lön osv för att försäkringar ska gälla så det kräver en del organisation. Vill du ha mycket träning rekommenderas civilt alternativ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rent spontant NEJ, med dagens regelverk är detta en mycket omständlig procedur, och det som behövs i förarbete för att det ska göras möjligt är inte värt för enbart en skjutning för en person.

Glöm bort och tänk på något annat :-P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolla om du kan öva med Försvarsutbildarna eller annan frivillig organisation. Givetvis blir det viss kostnad men du får lånevapen och ammunition behöver inte vara hiskeligt dyrt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  ×