Jump to content

Lönt att göra gmu när man är 32?


Recommended Posts

Hej. 

 

Har plötsligt fått lite sug efter någon form av utmaning. Men är man för gammal för att ansöka om gmu när man är 32 år? Och om man gör det kan man bara komma vidare på malajtjänster?

 

Har tröttnat på att jobba som snickare. :P Har väl relativt hyfsad fysik klarar iaf att springa milen på under 60min samt har bra iq.

 

Mvh

Mange

Link to comment
Share on other sites

Som svar på din fråga. Självklart. Finns dock några saker att tänka på.

 

- GMU har ersatts av GU vilket som kan sträcka sig allt från 6 till 12 månader där man först gör en grunddel som liknar GMU i ca 3månader för att sedan gå över på befattningsutbildning. 

 

- Du kommer säkert vara äldst i din kull. För vissa är inte det ett problem. För andra är det ett stort då det är svårare att få samhörighet med sina kollegor. Ordspråket "Man kan inte lära en gammal hund nya tricks" kan också få betydelse. Många blir bekväma på äldre dar utan att de vet om det. Båda kropp och psyke. Alla kan inte ta att en 8 år yngre fänrik står och berättar för en hur man ska ta hand om sina kängor osv.

 

Nog om det. Har träffat många 30+ som gjort GMU och GU samt jobbat med dessa på GSS-befattning. Har man drivet och motivationen så är en GU absolut något för dej. =)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack för svar.

 

Skiter i om jag är äldst och om någon spoling ska ge mig order. :P Det har jag inget emot. 

 

Vet inte om jag blivit bekvämare på äldre dagar men tror inte det. Har kört massa endurolopp bland annat novemberkåsan och fjällvandrat så tror jag är rätt härdig fortfarande.

 

Mvh

Mange

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag genomför GMU just nu och vi hade 3 personer 30+ utav 50. Varav 1 är kvar, den äldsta. Han är 34 med barn och fru hemma och är föredetta sjukskötare. Har du psyket som alla andra och inte blivit för bekväm i vardagen så är de absolut inga problem.

 

Du står inför andra utmaningar som sagt att yngre befäl skriker på dig och att umgås med snorungar igen, förutom de är spelar din ålder ingen roll.

 

Killen i vår pluton kommer lika bra in i gruppen som alla andra. Man är sämre på något men är bäst på något annat. Alla bidrar med sitt. 

 

Sök för fan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...