Jump to content
Sign in to follow this  
RSS-Bot

Försvarsmakten:Välbesökt när Bodens garnison öppnade grindarna

Recommended Posts

Försvarsmakten är en del av samhället och för oss är det viktigt att visa vilka vi är och vad vi arbetar med. Ett sätt att göra det på är att bjuda in anhöriga och allmänhet att komma till vårt område för att träffa våra medarbetare och ta del av vår verksamhet. Och det var många som hörsammade inbjudan när Försvarsmakten i Boden bjöd in till Garnisonens dag lördag 7 oktober.

På kaserngården vid Norrbottens regemente vimlade det av besökare. Två av dessa var bröderna Aron och Edvin Danielsson från Storuman, som kom till Garnisonens dag framför allt för att deras bror är soldat i Boden. Båda bröderna är intresserade av att börja jobba inom Försvarsmakten och Aron ska mönstra i november.

– Jag är intresserad av att bli jägare eller jägarförstärkningssoldat, och jag tror inte att de fysiska kraven ska vara alltför svåra.

”Jättebra att vi får komma in och titta”


Sara Vikström och Maria Wikström besöker Garnisonens dag med sina söner.

– Vi är här för att det är så kul och intressant att komma hit och se vad ni gör, det är bra att ni öppnar upp för allmänheten. Vi känner ingen som jobbar här men vi såg på Facebook och på ett anslag på skolan att det skulle vara Garnisonens dag. Det är första gången vi är här och vi tycker att det är jättebra att vi får komma in och titta här inne.

– Det var mest spännande när de sköt med stridsvagnarna, fyller Erik Wikström i och menar stridsförevisningen.

För många är stridsförevisningen dagens höjdpunkt. Under förevisningen fick besökarna se hur ett anfall med en mekaniserad bataljon går till. I förevisningen deltog bland annat jägarsoldater, stridsvagnar, stridsfordon, luftvärnskanonvagn, archer, sjukvårdsbandvagn och helikopter. Förevisningen innehöll både stridsmoment och ett sjukvårdsmoment.

En extra programpunkt i år var firandet av Pansarbataljonens 60-årsjubileum. Därför inleddes stridsförevisningen med en fordonskaravan som illustrerade de olika typfordonen som bataljonen har haft sedan 1957 och framåt.

Bra samarbete

Garnisonschefen, överste Mikael Frisell är nöjd med dagen.

– Det är roligt med så stort antal besökare, man märker att det finns ett ökat intresse hos allmänheten för vår verksamhet. Det är bra att vi kan visa bredden i garnisonen, inte bara Artilleriregementet och Norrbottens regemente, utan även våra stödfunktioner, bland annat Försvarsmaktens logistik. Det glädjer mig också att Bodens kommun, samt olika försvarsorganisationer och kamratföreningar är med i arrangemanget. Det blir tydligt att vi har ett bra samarbete inom garnisonen och med samhället i övrigt.

Läs hela inlägget här >>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  ×