Jump to content

Indonesiska Fatahillah-klassen moderniseras?


Perman

Recommended Posts

http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2016/november-2016-navy-naval-forces-defense-industry-technology-maritime-security-global-news/4559-navantia-indra-to-modernize-indonesian-navy-corvette-kri-malahayati-combat-system.html

 

Intressant om den indonesiska flottan beslutar om halvtidsmodernisering av alla tre fregatter av Fatahillah-klassen. Dessa fartyg är numera de enda fartygen i världen med den unika 120 mm Bofors TAK L/46 pjäsen med en oöverträffad eldhastighet på 80 sk/min. Den fanns tidigare även på tre finska fartyg, och med all sannolikhet så köpte den indonesiska flottan alla reservdelar och ammunition som fanns kvar i finska förråd när fartygen togs ur tjänst. Fatahillah-klassen har även ett dubbelt lavettage för Bofors 375 mm auraketer i B-position för om brygghuset. Detta system togs fram som en lättviktsvariant för export av det vanliga fyrställiga lavettaget (som bl a fanns på Hallandsjagarna och fregatterna Visby och Sundsvall).

 

Dessa fartyg levererades 1979-80 och är enligt JFS 2014-15 de bland de större indonesiska fartygen som används mest. MM38 robotarna har modifierats lokalt och livstidsförlängts, och "live firings" har skett på 00-talet. Fartygen kommer under den planerade halvtidsmoderniseringen att få ett ledningssystem av typ Ultra och befintliga radarsystem kommer att ersättas av Terma Scanter 4100.

 

http://navaltoday.com/2013/07/04/ultra-electronics-indonesias-mod-secure-fatahillah-class-corvettes-contract/

 

/Per

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...