Jump to content

In i militären efter civil utbildning


Recommended Posts

Hej!

 

Jag har lite allmänna frågor, kan börja med lite bakgrund. Jag var på väg att köra igång med GMU efter min gymnasieexamen 2013, men valde att börja plugga istället. Spola fram 1,5 år, utbildningen visade sig inte vara för mig, så flyttade tillbaka hem och påbörjade ny utbildning hösten därpå på nytt lärosäte där jag nu denna höst påbörjat mitt andra år. Pluggar till högskoleingenjör i maskinteknik.

 

Mitt intresse för Försvarsmakten har dock alltid legat i bakhuvudet, och jag har ångrat att jag inte gjorde GMU på direkten efter gymnasiet. Mitt intresse har blivit ännu större i och med att jag var på "military weekend" på Skaraborgs regemente senaste helgen. Visserligen var det bara en helg, men jag trivdes väldigt bra i uniformen och i miljön.

 

Jag överväger nu att ge mig in i militären, antingen i form utav ett studieuppehåll, eller mer sannorlikt efter min högskoleexamen. Jag vill helst inte hoppa av ännu en till utbildning utan har tänkt avsluta den så jag har en stadig grund att stå på (har ändå bara typ 1,5 år kvar). Det jag funderar lite på är bland annat om en högskoleingenjörsexamen skulle vara meriterande på något sätt inom försvarsmakten? Finns det några speciella befattningar jag borde söka mig mot? Hur ser åldersspannet ut på folk som börjar GU? Skulle någon i 23/24-års ålder sticka ut?

 

Stort tack för svar!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag är 41 och civilanställd heltid inom FM ( vilket idag är detsamma som kombattant ändå..)

En maskiningenjörsexamen öppnar en massa dörrar!

 

Allt från heltid som officer/Specialistofficer till reservofficer till GSS/K/T eller civilanställd. Du behövs överallt då vi skriker efter teknisk personal ;))

23-24 år är normalt för många som idag söker sig in för tjänstgöring.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...