Jump to content
Sign in to follow this  
Perman

Indonesisk korvett sjönk delvis efter kollision med vrak

Recommended Posts

https://www.fleetmon.com/maritime-news/2016/13087/indonesian-navy-corvette-kri-pati-unus-aground-par/

 

"Reactive engine bomb installations" är sannerligen en märklig beskrivning av de sovj ubåtsjaktraketlavettagen av typ RBU-6000.

 

 

http://www.janes.com/article/60983/indonesia-launches-investigation-into-kapitan-pattimura-class-corvette-accident

 

Man kan nog gissa att befälhavaren har nog seglat färdigt som befälhavare. Jag tror inte man kommer att bärga och renovera henne med tanke på fartygets ålder och skick. Inköpet av dessa f.d. östtyska fartyg kan ju sägas vara en marinvariant på när svenska armén köpte en massa östtyska och bulgariska strids- och pansarfordon billigt.

 

 

/Per

Edited by Perman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Någon som vet varför halva fartyget är svartmålat?

 

Ganska säkert för att dölja nersotningen av skrovet från avgasrören, även om det ovanligt att man målar halva fartyget svart. Även HMS Jägaren var delvis svartmålad av samma skäl:

 

P1010381.JPG

Foto J.Gripencroona

 

 

Annars så har ju en del indonesiska fartyg av Parchim I-klassen haft ett mycket spektakulärt kamoflagemönster de senaste åren:

 

drKyHbP.jpg

 

 

Anmärkningsvärt är också att ryssarna själva fortfarande opererar 7 eller 8 st nästan identiska fartyg av Parchim II-klassen som tillhör den baltiska flottan. Dessa byggdes på Peene Werft i Peenemünde 1986-90 som rent varvsstöd och har betydligt äldre utrustning och bestyckning än jämförbara ryskbyggda fartyg.

 

/Per

Edited by Perman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Similar Content

  • By Perman
   Argentine Navy launches search for missing submarine ARA San Juan
    
   UK offers help as Argentinian military submarine ARA San Juan goes missing at sea
    
   /Per
    
    
   UPDATE: P-3 Explorer Orion från NASA deltar bl a i sökandet:
   Argentina searches for missing navy submarine (kort videoklipp från CNN; även en P-8 Poseidon från US Navy ska delta fr.o.m. idag)
   Argentina missing navy submarine: Search stepped up (en jagare och två korvetter från argentinska marinen deltar i sökandet liksom en C-130 från flygvapnet)
    
   Argentinian submarine San Juan likely sunk with all hands (Submarine Matters är en erkänd och kunnig källa när det gäller ubåtsfrågor)
    
   /Per
    
    
  • By Perman
   http://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2016/november-2016-navy-naval-forces-defense-industry-technology-maritime-security-global-news/4559-navantia-indra-to-modernize-indonesian-navy-corvette-kri-malahayati-combat-system.html
    
   Intressant om den indonesiska flottan beslutar om halvtidsmodernisering av alla tre fregatter av Fatahillah-klassen. Dessa fartyg är numera de enda fartygen i världen med den unika 120 mm Bofors TAK L/46 pjäsen med en oöverträffad eldhastighet på 80 sk/min. Den fanns tidigare även på tre finska fartyg, och med all sannolikhet så köpte den indonesiska flottan alla reservdelar och ammunition som fanns kvar i finska förråd när fartygen togs ur tjänst. Fatahillah-klassen har även ett dubbelt lavettage för Bofors 375 mm auraketer i B-position för om brygghuset. Detta system togs fram som en lättviktsvariant för export av det vanliga fyrställiga lavettaget (som bl a fanns på Hallandsjagarna och fregatterna Visby och Sundsvall).
    
   Dessa fartyg levererades 1979-80 och är enligt JFS 2014-15 de bland de större indonesiska fartygen som används mest. MM38 robotarna har modifierats lokalt och livstidsförlängts, och "live firings" har skett på 00-talet. Fartygen kommer under den planerade halvtidsmoderniseringen att få ett ledningssystem av typ Ultra och befintliga radarsystem kommer att ersättas av Terma Scanter 4100.
    
   http://navaltoday.com/2013/07/04/ultra-electronics-indonesias-mod-secure-fatahillah-class-corvettes-contract/
    
   /Per
  • By Perman
   Rysslands enda docka för sina största örlogsfartyg har sjunkit
    
   Dockan uppges ha sjunkit efter att pumparna havererat när strömmen försvann och vatten trängt in. Den är en av världens största torrdockor och byggdes på Götavarvet i Göteborg 1980, och är den enda ryska torrdocka som rymmer hangarfartyget Admiral Kuznetsov  (project 1143.5) och den atomdrivna slagkryssaren Pjotr Velikij (project 1144 Orlan). Dockan verkar ha sjunkit i havet och det finns uppgifter om att även hangarfartyget har ett 5m långt hål i vattenlinjen och ett 4x5 m hål i flygdäcket efter att en kran kollapsat över fartyget (rysk media rapporterar dock att hon inte skadats). 1 man rapporteras omkommen och minst fyra är skadade. Hangarfartyget var på väg att avsluta en omfattande renovering och modernisering i dockan.
    
   /Per
  • By Vildmannen
   Kontakten förlorades i närheten av ett ca 2000 meter högt berg.
   Kan dom ha rönt samma öde som Herculesplanet vid Kebnekajse?
    
   http://www.flightglo...ountain-371621/
   http://www.aviationw...2_p0-456210.xml
×
×
 • Create New...