Jump to content

Avfyrningsteknik


Guest Furir1982

Recommended Posts

Guest Furir1982

Jag har sedan barnsben alltid "ryckskjutit" och gjort det väldigt bra. Har Ak-märket i silver och prisskjutningsmärke. Har jag missuppfattat begreppet att "ryckskjuta" ?. Är väldigt bra med andra vapen med, rent praktiskt.

 

Jag lägger mycket hård press på avtryckaren (sådana med direkttryck som är de enda jag kan) och drar bestämt och fort det sista när siktet ligger precis som jag tror att jag vill. Jag ser till att inte vrida vapnet under det sista trycket förstås. Jag låter siktet cirkla lite runt målet och drar det sista hårt och bestämt när det är läge för det.

 

Är det fel att kalla det "ryckskjuta" ? Har jag en ovanlig avtryckarteknik ? Jag "vet" alltid när det smäller. En del anser att det är fel att "veta" när det smäller.

Link to comment
Share on other sites

Man brukar ju säga man kramar av avtryckaren... Ryckskjuta vette fan, du rycker av skottet men din beskrivning låter som om du kramar av i rätt ögonblick, eller om jag missuppfattat..?

 

I övrigt så länge som du träffar får du väl skjuta hur du vill...

Link to comment
Share on other sites

En del individer kan ju skjuta väl trots att de gör några, eller alla, de klassiska "felen", ex: står som en påse potatis, ryckig avfyringsteknik eller annat.

 

Dock är min erfarenhet att dessa individer om de utbildas och får tid att öva in "rätt"/bättre teknik kan skjuta ännu bättre, nu kanske din prestation duger för ditt behov. Då är det ju gott nog, men vill/behöver du utvecklas är det en god idé att ta hjälp av en erkänt god utbildare i skjutteknik.

Link to comment
Share on other sites

Skjuter man i rent yrkesmässigt syfte är det ingen nackdel att lära sig "rycka av skotten". I en stressad och pressad situation kommer du sannolikt att göra det ändå. Du kommer antagligen inte att uppnå din fulla potential vid målskjutning, men kommer att få en bättre stridsteknik i skarpa lägen.

 

Det går att lära sig behärska både och, men det tar tid...

Link to comment
Share on other sites

När någon rycker av skottet så brukar det betyda att man lite okontrollerat klämmer ihop avfyrningshanden så att skottet går av.

Din beskrivning låter mer som om du kontrollerat kramar av skottet i en jämn rörelse utan att ändra vinkeln på handen, vilket låter som en bra avfyrningsteknik. Dessutom blir skillnaden mindre när du är stressad med en sådan avfyrningsteknik.

 

Det här med att man inte ska veta när skottet går är en annan historia, det är ett bra sätt att lära skyttar att kontrollera avfyrningen utan att spänna sig inför skottet. När du vant dig vid ditt vapen tycker jag nog att det är tvärtom, ifall du pysslar med annat skytte än mot stillastående mål utan tidsbegränsning...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...