Jump to content

Klurig fråga - hur kan potatisvatten paja glashällen


martinator

Recommended Posts

Vad är det som gör att man får permanenta flammiga fläckar på spisens glashäll när potatisen kokt över? Stärkelse i all ära men det är väl inte i närheten av fluorvätesyra. Stärkspray kan ju vissdrligen ge otroligt taskiga bruna fläckar på skjortan om man slarvar vid strykningen - men en spishäll borde ju vara byggd i princip uteslutande för att klara potatis som kokar över.

/m

Link to comment
Share on other sites

Vad är det som gör att man får permanenta flammiga fläckar på spisens glashäll när potatisen kokt över? Stärkelse i all ära men det är väl inte i närheten av fluorvätesyra. Stärkspray kan ju vissdrligen ge otroligt taskiga bruna fläckar på skjortan om man slarvar vid strykningen - men en spishäll borde ju vara byggd i princip uteslutande för att klara potatis som kokar över.

/m

 

Stärkelse är basen i många klister och glas är en vätska. så stärkelserikt vatten som sakta får avdunsta i lagom temperatur binder stärkelsen i glasets ytstruktur. ( förenklad förklaring )

har du provat med bikarbonat ? fukta hällen . häll på bikarbonat vänta ett par minuter torka av med fuktig svamp. .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...