Jump to content

Försvarsmakten: Ny chans på vinst


Recommended Posts

Förra året stod Bodentjejen Linnéa Johansson som segrare av underhållningsprogrammet Gladiatorerna på TV4. Ett år har gått och nu har turen kommit till nästa militär från Artilleriregementet, A 9, som om drygt två veckor ska ge såväl utmanare som gladiatorer en kamp om segern i årets upplaga av programmet.

Elin Strömblad är tävlingsmänniskan från Sigtuna som fullkomligt älskar hinderbanor.

Under tiden som studerande specialistofficer bestämde hon sig för att ansöka till TV-programmet Gladiatorerna för förhoppningsvis få vara med om en riktig utmaning. Över två tusen ansökningar kom in till programmet som ses i vart och vartannat hem runt om i Sverige. I slutet på augusti förra året fick Elin Strömblad veta att hon var en av 300 som blivit antagna till fysuttagningarna i Tyresö senare under hösten. 300 antagna skulle här bli de 32 utmanarna, inklusive reserver, som senare skulle få göra upp i programmet. Fysuttagningarna gick bra för Sigtunatjejen som i efterhand fått höra att hon under uttagningarna varit bäst i ett test som bland annat används under antagningarna till polisyrket. Därefter fanns ett specifikt datum då de som gått vidare skulle få ett besked om de hade kvalat in till programmet eller inte.

â Datumet när vi skulle få besked passerade och ingen ringde, då tänkte jag att det var kört, förklarade Elin Strömblad och fortsatte:

â Efter det så åkte vi ut på övning med min dåvarande kurs och när jag höll på att arbeta med en mast på en sambandsenhet så ringde telefonen, det var TV4 som berättade att jag hade kommit med.

Inspelningsdagen

I november förra året var det så dags för Elin att äntra arenan i Sundsvall för inspelningen av programmet som har premiär nu på lördag. Elin var första utmanare att få spela in sin del av tävlingen. Inspelningen höll på under sex intensiva och hektiska timmar.

â Jag var laddad hela tiden och hjärtat bultade, det var fullt ös sex timmar i rad för att hinna med alla grenar, fortsatte utmanaren Elin Strömblad.

Under inspelningsdagen fanns ett stort stöd på läktaren för att heja fram Elin. Kurskamrater från specialistofficersutbildningen fanns på plats tillsammans med släkt både från Sigtuna och från Luleå. Att möta extremt vältränade gladiatorer, som dessutom enbart la fokus på vissa speciella grenar, avskräckte aldrig Bodenofficeren. På frågan om det fanns något som Elin önskar att hon hade kunnat göra annorlunda svarar hon:

â Jag hade nog velat ändra på hur publiken ser på mig, ibland framstod det nog som att jag var väldigt bitter när jag i själva verket bara var fokuserad, men det ska bli spännande och se på tv senare och se hur jag verkligen framställs.

Fördelarna att arbeta inom Försvarsmakten

Fjolårets vinnare av Gladiatorerna fanns som tidigare nämnt även hon på A 9. Linnéa Johansson och ElinStrömblad kommer från i stort sett samma bakgrund. De gjorde GMU, grundläggande militär utbildning tillsammans, studerade vidare inom Försvarsmakten och är båda två oerhörda tävlingsmänniskor. Men att det skulle finnas en press på Elin att åstadkomma samma som sin kompis gjorde förra året, det kände hon aldrig av.

â Nej, det har jag absolut inte känt, det var mest roligt att bara få vara med, menar Elin Strömblad.

När det kommer till prestationen under tävlingen och de förutsättningar som de båda hade och har av att arbeta inom Försvarsmakten, så tror Elin ändå att det finns vissa fördelar.

â Vi som militärer är vana att arbeta i stress, jag känner att jag har ett bra fokus och ett bra pannben, det kan såklart vara en stor fördel att vi inom Försvarsmakten kan träna på arbetstid.

Att två kvinnor från ett relativt litet förband uppmärksammas som starka individer som lyckas bra i sådana typer av tävlingar så som Gladiatorerna tror Elin Strömblad att det finns en förklaring till:

â Under inspelningen så tänkte jag mycket på att A 9 är ett av de bästa förbanden som är bra på den fysiska träningen, jag kände mig stolt att representera ett sådant förband, avslutade hon.

Hur det går för Artilleriregementets Elin Strömblad i Gladiatorerna återstår att se.

Först sista lördagen i mars får allmänheten reda på svaret som många har gått och väntat på. Om en anställd på A 9 vinner tävlingen för andra året i rad.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...