Jump to content

henke

Recommended Posts

 • Super Administrators

US Navy SEALs har alltid varit väldigt öppna med att ge ut träningsprogram och vilka minimikriterier som gäller för deras uttagning till BUD/S.

Hela uttagningen präglas av fysisk och mental uthållighet, så träning och förberedelser är väldigt viktigt.

 

Här är en 1:20 timmar lång video med tips på hur du skall träna på att göra chins, armhävningar, välja skor, simma, osv.

Funkar självfallet bra som inspiration och tips för alla typer militära tjänster eller civila som vill få en sundare livsstil.

 

 

 

Träningsprogram (PDF)

https://www.sealswcc.com/PDF/naval-special-warfare-physical-training-guide.pdf

 

Fler kost och träningsråd finns på deras officiella webbplats:

https://www.sealswcc.com/navy-seals-buds-training-stages-overview.html

 

Äldre video som mest är olika typer av BRAK-övningar

http://www.youtube.com/watch?v=kr3noGTMkGs

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jag inser att det här är lite (ok, mycket) off topic, men sätter Svenska försvaret stor vikt på fysisk kondition? När jag gjorde värnplikten så var det inte mycket fysisk träning som gjordes. Jägar förband gjorde väl det, men “vanliga” förband hade mycket lite. Har det ändrats?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies. • Similar Content

  • By Enya.S14
   Jag har alltid varit intresserad av att bli en del av hemvärnet och behöver nu tips av erfarna. Först och främst så undrar jag vad ni skulle fokuserat på om ni var i ålder med mig och som har som mål att få en jägarbefattning. Jag undrar även om jag möjligtvis kan träna mitt psyke på ett effektivt sätt?
   Just nu gymmar jag 5 dagar i veckan och löper  2 dagar i veckan. Jag har inga problem med att träna hårt, så skicka gärna era träningsupplägg i kommentarerna
  • By griffon
   Konstruerad för att kunna placeras ut med fallskärm och hämtas med helikopter.
   2+6 man, 150 sjömil, diesel+vattenjet 30 knop / batterier och propellrar 4 knop
   https://www.jfdglobal.com/products/swimmer-delivery/seal-carrier/
   och
    
  • By Kanna
   En Chinook som sköts ner i Afghanistan på lördagen transporterade 22 Navy SEAL:s och nio andra amerikanska soldater. Många av de döda tillhörde SEAL Tim Six, samma SEAL team som dödade Bin Laden. Detta är SEAL:s största enskilda förlust någonsin.
    
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13429875.ab
   http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/08/06/afghanistan.nato.helicopter.crash/index.html
  • By CarolusRex
   Som titeln säger, behöver tips på träning/ övningar inför soldatprovet. Det är ju uppenbart att det rör sig om marschträning men finns det några tips på bra upplägg, tips på förberedelser av kropp, packning osv? Alla tips är välkomna! 
  • By Smörfer
   Tjenare! Har fått det glada beskedet att jag är antagen till Sambands/Ledningssoldats utbildning hösten 2018. Nu är det naturligtvis hög tid att börja träna (mer intensivt samt specifikt inriktat på amfibies krav än vad jag redan gör) och då kommer frågan; Vad behöver jag? Kängor samt ryggsäck,vilka ska jag köpa? Är det en bra idé att köpa en  viktväst för att vänja sig? Ytterligare rekommendationer och alla råd som hör till är välkomna! 
   Tack på förhand! 
×
×
 • Create New...