Jump to content

Försvarsmakten: Marinchefen fick förtjänstmedalj från Singapore


Recommended Posts

Förra veckan mottog marinchefen, amiral Jan Thörnqvist, en av Singapores finaste utmärkelser, förtjänstmedaljen Pingat Jasa Gemilang (Meritorious Service Medal). Marinchefen mottog medaljen från Singapores försvarsminister doktor Ng Eng Hen i en ceremoni på försvarsdepartementet i Singapore.

Amiral Thörnqvist får utmärkelsen för sina värdefulla insatser i att stärka försvarsrelationerna mellan den svenska och singaporianska flottan och tog med stolthet emot utmärkelsen men uttryckte samtidigt hur denna riktar sig till hela den svenska marinen.

Marinchefen mötte under besöket sin singaporianska kollega, Amiral Ng Chee Peng och fick även tillfälle att spendera en förmiddag till sjöss med det singaporianska fartyget Polaris.

Försvarsrelationerna har länge varit goda mellan Sverige och Singapore, bland annat har ett hundratal singaporianska marinofficerare genomfört utbildningar i Karlskrona genom åren. Singapores försvarsmakt har införskaffat såväl minröjningsfartyg som ubåtar och luftvärnssystem från Sverige och länderna har genomfört ett flertal övningar tillsammans för att lära och utbyta erfarenheter av varandra.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...