Jump to content

Försvarsmakten: Specialist-GMU i Halmstad


Recommended Posts

Just nu är det lite speciella rekryter som utbildas i Halmstad. Alla i den här GMU-kullen har nämligen inriktningen att bli specialistofficerare.

Årets första GMU-kull på Luftvärnsregementet i Halmstad går nu in på sin tredje vecka och rekryterna börjar bli varma i kläderna. De har nu kommit in i den andra fasen - projektet âPatrullâ, som till stor del sker ute i fält. Under denna period är det bland annat dags att ge sig ut på marsch med packning, slå upp tält i skogen, lära sig hantera sitt vapen och att kunna hantera olika plötsligt uppkomna situationer.

Innan rekryterna gav sig ut från regementsområdet, där de tillbringat större delen av första veckan, var det dags för fysisk träning i gymnastiksalen. Några av momenten var räckhäng, upphopp och beep-test och svetten lackade på våra ambitiösa rekryter. Denna GMU-omgång är speciell på så vis att vi har tagit in dem som särskilt sökt för att bli specialistofficerare.

â Jag ser en karriär i Försvarsmakten framför mig. Att jobba med människor, utbildning och att dela mina kunskaper med andra, berättar Thom Funquist som rest ner till Halmstad från Linköping för att genomföra sin militära utbildning.

â Hittills stämmer det bra med mina förväntningar, säger Thom, som gärna kan tänka sig utlandstjänst om något år.

Räckhänget var jobbigt men Stina Wernklev från Borgstena kämpade på bra och hängde nästan en halv minut längre än kravet, innan hon var tvungen att räta ut armarna och släppa.

â Det här är en bra utmaning för mig. Jag vill testa mina gränser, säger Stina.

Det var yrkesvägledaren på hennes gymnasieskola som berättade att man kan jobba som specialistofficer i Försvarsmakten. Det verkar vara ett spännande jobb med en mängd olika inriktningar, tycker Stina. Just nu finns dessutom ett stort behov av specialistofficerare i Försvarsmakten, så man får garanterat jobb efter utbildningen!

â Visst känns det tufft ibland nu i början, det är mycket nytt men det är också roligt, förklarar Stina och ler innan hon går vidare till nästa moment.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...