Jump to content

Försvarsmakten: Christofer siktar på en framtid i Försvarsmakten


Recommended Posts

Soldaten och skidskytten Christofer Eriksson som är uttagen till Olympiska spelen i Sotji vill fortsätta utvecklas inom Försvarsmakten. Christofer Eriksson fick sin OS-biljett den 21 januari, som en av fem i skidskyttelandslaget. Nu på lördag den 8 januari är han uttagen som reserv i herrarnas sprintlopp.

â Jag har varit på plats här i skidåkarbyn "Endurance village" sedan i söndags och innan dess var vi på träningsläger i Italien, säger Christofer.

Christofer har haft kontakt med Försvarsmakten en längre tid.

â Jag var intresserad av försvaret tidigt och gjorde värnplikten på I 19 i Boden 2009-2010. Under lumpen såg vi OS i Vancouver på logementet och då bestämde jag mig för att satsa långsiktigt på att ta en plats i den svenska OS-truppen.

Efter värnplikten fortsatte Christofer sin satsning. Han tog en plats i skidskyttelandslaget och kom även med i det militära landslaget.

â Jag har fått jättebra stöd av Försvarsmakten och bland annat möjlighet att åka på träningsläger. Förra året var jag med i de militära vinterspelen i Frankrike. Det blev mycket lyckat för mig, jag gjorde säsongens bästa lopp, blev 6:a och bäste svensk i skidskyttetävlingen.

Christofer ser en framtid inom Försvarsmakten.

â Jag vill gärna fortsätta på I 19 i Boden och även stötta Fältjägargruppen i Östersund där jag bor. Jag vill också fortsätta utvecklas och skulle gärna utbilda mig till specialistofficer om jag får möjlighet.

Men just nu ligger allt fokus på OS för Christofer och hans lagkamrater i skidskyttelandslaget. Vi håller tummarna för att det går bra både i sprintloppet på lördag och kommande tävlingar under OS.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...