Jump to content

Försvarsmakten: Anders Callert lämnar som chef för Artilleriregementet


Recommended Posts

Under tisdagsmorgonen kom beskedet från regementschefen Anders Callert. Han slutar som chef för Artilleriregementet för att kommenderas till Högkvarteret och på sikt ta över befattningen som chef för produktionsledningens genomförandeavdelning.

Sent i förra veckan fick överste Anders Callert samtalet som kom att förändra hans framtid. En situation på Högkvarteret i Stockholm hade förändrats och beslutet om att kommendera Anders Callert dit var fattat.

- Det känns såklart lite abrupt, samtidigt som det kommer bli både kul och en stor utmaning, sa Anders Callert, regementschef A 9.

 

Ändrade planer

Till och med den första februari kommer Anders Callert att vara regementschef vid Artilleriregementet. Därefter kommer han genomföra en överlämningsperiod som leder till ett övertagande av befattningen som C PROD GEN, senast till sommaren. Inledningsvis har Anders Callert därför rollen som ställföreträdande chef för produktionsledningens genomförandeavdelning.

â Jag upplever att Artilleriregementet är i en känslig situation i och med införandet av Archer och även det avbrutna samarbetet med Norge. Därför är det viktigt med kontinuitet på chefspositionen. Men, nu är läget som det är och vi får göra det bästa av situationen, sa Anders Callert.

PROD GEN har i korta drag två huvuduppgifter. Den ena innebär en uppföljning av Försvarsmaktens ekonomi under pågående år och den andra omfattar ekonomisk planering för de kommande tre åren. Grundplanen för Anders Callert var från början att skiftet skulle ske först hösten 2015.

â Efter att under en lång tid fått lägga kraft och engagemang på den extra uppgiften som samordnare för tillfälligt tjänstgörande personal, GSS/T, var nu tanken att jag skulle börja vara ute mer på förbandet, och på sikt även kunna börja bädda för en ersättare, sa Anders Callert.

Skiftet av befattning för Callert innebär att tidigare ställföreträdande regementschef, överstelöjtnant, Stefan Fredriksson kommer att ta vid som tillförordnad regementschef fram tills en ny är utsedd, vilket beräknas ske före sommaren.

Blandade känslor

Samtidigt som Anders Callert nu ser fram emot nya spännande utmaningar så är det med sorg i hjärtat som han inom kort lämnar förbandet som han varit med om att sätta upp i Boden.

â A 9 är en kul och stimulerande arbetsplats där vi har positiva och engagerade medarbetare med hög kompetens, vilket gör att det också känns väldigt vemodigt, avslutade Anders Callert.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...