Jump to content

Försvarsmakten: Militärregionen - det första året


Recommended Posts

För ganska exakt ett år sedan bildades Militärregion Syd, och nu kan vi läsa resultatet i mer än 130 insatser, med lika många ordrar som styr uppgifterna, mer än 10 liv räddade och andra betydande värden sparade. Ett axplock av regionens insatser under 2013.

â Det är en ettåring som har visat sig vara effektiv under året som har gått, säger stabschefen Tomas Kryhl. Det vi är mest stolta över är att vi, tillsammans med andra enheter, har bidragit till att räddat ett antal liv i insatserna som vi har varit med om, fortsätter Kryhl. Det positiva resultatet från 2013 hade absolut inte varit möjligt att uppnå om vi inte hade haft det jättefina stödet från alla förbandsenheterna inom regionen och inte minst av hemvärnsförbanden som har gjort imponerande insatser, poängterar Tomas Kryhl.

Från läktaren kan man konstatera att staben med dess medlemmar har haft att göra under året och de fortsätter att utvecklas. Det har inneburit ett gediget arbete i samverkan med massor av olika civila myndigheter inom regionen, nyskapande av interna rutiner inom arbetslagen, vissa stunder har staben lett insats samtidigt som man har flyttat och installerat olika typer av materiella system.

I operationsrummet som ständigt är bemannat, träffar vi på Mattias Hallén. Med en viss systematik spelar blicken över skärmar och tablåer med ständigt aktuell information om samordning, resurser och insatta enheter med sina styrningar. - Förbanden har en bättre närhet och framförallt samma chef i sina insatser, vilket är en stor fördel numera menar Mattias. Det gör att man utvecklar bra och nära relationer med förbanden, som i sin tur kan utveckla en bättre och snabbare effekt i arbetet. Det är när man känner den effekten och utgången blir lyckad som man trivs i med sitt jobb, avslutar insatsledaren Mattias med ett brett leende.

Under 2014 kommer regionen att fortsätta sin utveckling som en efterfrågad, stabil och naturlig del av samhället.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...