Jump to content

Försvarsmakten: Försvarsmakten undersöker föroreningar i Kallinge


Recommended Posts

Efter att föroreningar har upptäckts i dricksvattnet i Kallinge, kommer Försvarsmakten efter årsskiftet undersöka ifall dessa kan ha sitt ursprung från brandövningsplatsen vid F 17.Det är för tidigt att dra sådana slutsatser då endast ett fåtal prover analyserats hittills.

I dricksvattnet i Kallinge har upptäckts innehåll av PFAA, som är ett samlingsnamn för vissa organiska syror. Ämnena har använts under lång tid och har ingått i bland annat textilier (vatten- och smutsavstötande), golvpolish, tillverkningsindustri och brandsläckningsskum. Hittills har endast ett fåtal prover analyserats, och fler prover krävs för att få en tydligare bild av läget.

- Försvarsmakten kommer att genomföra sin del av utredningen med undersökningar på plats. Kommunen får på sin sida göra en inventering av möjliga andra källor utanför flottiljområdet, säger Folke Borgh som är chef för Försvarsmaktens miljöprövningsenhet.

Försvarsmaktens undersökningar startar efter årsskiftet. De leds av miljöprövningsenheten och i samråd med tillsynsmyndigheten Generalläkaren.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...