Jump to content

Försvarsmakten: Fit for Fight


Recommended Posts

Förra helgen vann Emelie Lundberg, förste sergeant på Trängregementet, Luciapokalen på fitnessfestivalen i Göteborg inom grenen Bodyfitness- 163 cm.- Känslan efter vinsten var obeskrivlig. Jag är så tacksam över alla underbara människor jag haft runtomkring mig som hjälpt mig genom den här resan. Extra tack till jobbet som gjort allt för att min satsning ska ha gått i lås, säger Emelie Lundberg.

Fyra till fem pass crossfit i veckan, fem till sex pass vanlig gymträning och utöver det ren konditionsträning i form av löpning. En helt vanlig vecka för Emelie Lundberg.

- När jag var lite var min mor tvungen att aktivera mig på fritiden för att jag skulle kunna sitta still i skolan. Det har följt med mig genom hela livet. Träning och en aktiv livsstil är min melodi, där får jag utlopp för min överskottsenergi, säger hon.

Försvarsmakten- ett självklart val

Emelie Lundberg kommer ursprungligen från Trollhättan. Värnplikten och därefter jobb förde henne till Skövde och idag är hon bosatt strax utanför Skövde tillsammans med hennes sambo. Varför hon sökte sig till Försvarsmakten var enkelt.

- Att söka till Försvarsmakten var ett sätt att tävla och utmana mig själv. Det fysiska i yrket lockade mig och jag ville bevisa för mig själv att jag kunde genomföra en värnplikt med goda resultat, säger hon.

Sagt och gjort och sedan var hon fast. Emelie utbildade sig till första sergeant inom markstrid/lättskytte och jobbar nu på GMU på Trängregementet och utbildar soldater.

- På jobbet brinner jag extra mycket för fysen. Sedan jag kom till GMU har jag haft ansvaret för rekryternas fys och upplägg kring det. Det är så kul att få följa deras utveckling från dag ett tills de muckar. Vilka resor de gör, både mentalt och kroppsligt, säger hon.

Ett tufft mål

Även Emelie själv har gjort en resa. När hon ryckte in i lumpen fick hon sluta med fotbollen på grund av att det inte fanns tid. Men efter ett tag började tävlingsmänniskan inom henne att vakna. Tävlingssuget stimulerades inte längre genom att slå sina egna resultat i crossfitboxen. Emelie ville något mer. 2011 fick hon upp ögonen för fitnessvärlden.

- Jag var på fitnessfestivalen och Luciapokalen för att se en vän tävla. Där blev jag sjukt sporrad och visste att jag också ville stå där på scenen en dag.

Våren 2013 bestämde hon sig för att börja satsa på det och i juni i år gick hon på diet. Mycket av tiden gått åt till planering av mat som varit A och O.

- Matlådor som jag haft med istället för att äta portionsförpackade maten från jobbet är ett exempel, säger hon.

Skam den som ger sig

Anledningen till att satsningen dröjde, berättar Emelie, var för att kollegor avrått henne från att kombinera en strikt diet med ett arbete i Försvarsmakten, i syfte att det helt enkelt inte gått att kombinera med oregelbundna arbetstider och den strikta kosten och tid som läggs ner.

- Jag vet att ingenting är omöjligt bara man vill det tillräckligt mycket och det visste jag att jag ville. Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och älskar allt som har med tävling att göra. Så jag körde igång med min sex månaders tävlingssatsning mot Decembercupen och Luciapokalen och det gick ju bra, säger Emelie.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...