Jump to content

Försvarsmakten: Examen för specialister


Recommended Posts

43 nya specialistofficerare tog examen vid en högtidlig ceremoni i Halmstad, och kommer nu till Försvarsmaktens olika förband för att börja jobba.â Att ett och ett halvt år kan gå så otroligt fort, frågade sig Joacim Tollin som gått specialistofficersutbildningen (SOU) med inriktningen Luft.

42 tekniska specialistofficerare från Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) och en specialistofficer från Luftvärnets stridsskola (LvSS) tog den 11 december sin examen i S:t Nikolai kyrka i Halmstad. Försvarsmaktens logistikchef Bengt Andersson förrättade examen.

â Grattis till er nya grad som sergeanter. Jag är glad att ni valt Försvarsmakten, sa Bengt Andersson. Ni kommer minnas den här tiden med glädje och jag lovar att all historierna från er tid här bara kommer bli bättre med åren, fortsatte han.

De studerande vid FMTS har först haft en termins studier i generella ämnen som ledarskap, statskunskap och militärvetenskap vid Militärhögskolan Halmstad, och sedan två terminers fördjupning i tekniska ämnen vid FMTS för att kunna bli tekniker inom armén, flygvapnet eller marinen. Joacim Tollin ska nu börja arbeta på tredje helikopterskvadronen i Ronneby med helikopter 14.

â Det har varit mycket studier och mycket praktik och jag har fått en bra grund att stå på inför arbetet som väntar. Jag har varit där på förbandspraktik i två veckor och har bara fått positiva intryck från Ronneby, säger han.

Samtidigt tycker Joacim Tollin att det är mycket vemodigt att skiljas från sina kurskamrater.

â Det är förstås tungt efter allt vi gått igenom tillsammans, men jag hoppas att vi kan återförenas här i Halmstad om drygt ett år, då kursen B1 credit startar.

Mette Wiström är processansvarig för SOU vid FMTS:

â Det har varit tre utmanande terminer, men det är otroligt roligt att arbeta med unga människor med ett sådant driv som dessa har haft. Hela skolan har stöttat och alla har hjälpts åt att ge dem en så bra utbildning som möjligt. Nu när de ska här ifrån känns det väldigt tomt, men snart kommer nya kadetter och då kör vi på igen!

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...