Jump to content

Försvarsmakten: Kärt återseende


Recommended Posts

Skratt, tårar och lycka. Känslorna vällde över hos anhöriga, kollegor och soldater idag när Trängregementet firade svenska omställningsstyrkan nummer tre (OMS03).

I sex månader har 45 anställda från Trängregementet varit i Afghanistan. Trängregementet är ansvarig för omstruktureringen av insatsen i Afghanistan och i sex månader har OMS 03 arbetat med just omstruktureringen av den svenska insatsen i Afghanistan. Stefan Friberg, chef för OMS 03 berättar att han är nöjd med insatsen och tycker att den utförts med stor professionalitet. Elisabeth Fransson Inzsöl är stabsassistent på första logistikbataljonen och hon är också nöjd med insatsen.

- Det har varit jättebra. Lite slitigt i och med att det varit så varmt, men annars har det varit bra, säger Elisabeth Fransson Inzsöl.

Ett givande arbete men saknaden från sina nära och kära har varit stor.

- Det känns jättebra att vara hemma nu, säger Elisabeth Fransson Inzsöl.

Och sambon Jere Makkonen instämmer.

- Det känns väldigt bra att hon är hemma igen. Det har varit lite jobbigt ibland, å andra sidan har man vant sig lite under åren. Man har ju vetat att den här dagen ska komma då hon skulle göra en insats utomlands, säger han.

Fint besök

Redan i tisdags kväll anlände OMS 03 till Sverige men det var i dag som den stora medaljceremonin hölls. För att hälsa dem välkomna hem till Sverige kom förutom fint besök i form av vänner och anhöriga, också försvarsministern Karin Enström. Och det var en mycket nöjd försvarsminister som tog emot dem.

- Jag besökte dem senast jag var i Afghanistan så det känns extra roligt att vara här och hälsa dem välkomna och tacka dem för deras insats, säger Karin Enström.

Försvarsministern påpekar att det är ett stort arbete att planera och genomföra en sådan här omstrukturering som pågår nu i Afghanistan. Vidare säger hon att det inte tar slut här utan att vårt engagemang där är långsiktigt.

- Vi ökar vårt bistånd, våra civila insatser och vi är med i planeringen av nästa engagemang där som heter Resolution Support Mission, som innefattar stöd, rådgivning och utbildning. Men det viktigaste idag är att få tacka från mig som minister och hela regeringen till både de som gjort insatsen och de anhöriga, säger hon.

För OMS 03 väntar nu en lång och skön ledighet.

- Jag ska bara ta det lugnt och njuta av att vara hemma och så ska jag sova, säger Elisabeth Fransson Inzsöl och ler.

 

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...