Jump to content

Försvarsmakten: Minnesceremoni för Jesper Lindblom


Recommended Posts

Under tisdagen höll Afghanistanstyrkan en minnesceremoni för Jesper Lindblom, som på dagen för åtta år sedan dog i sviterna efter ett sprängdåd i Afghanistan 2005.

Den 25 november 2005 färdades Jesper Lindblom med kollegan Tomas Bergkwist och två andra kolleger i en Toyota Landcruiser på vägen inte långt från den svenska basen Camp Northern Lights, CNL. Fordonet var ett av fem i en konvoj. En hemmagjord bomb sprängdes när bilen med Jesper passerade. I sprängningen skadades Jesper och kollegan Tomas svårt.

Jesper dog av sina skador den 26 november på militärsjukhuset i Kabul, dit han förts för operation. Kollegan Tomas dog den 9 december i sviterna av sina skador.

Jesper Lindblom växte upp i Skövde. 1996 ryckte han in som gruppbefäl vid Kustjägarskolan i Vaxholm. Efter värnplikten jobbade han på Amf 1 och gick reservofficersutbildningen inom marinen. 1999 rekryterades han till de svenska specialstyrkorna, SSG.

Under ceremonin vid den svenska basen CNL deltog ett 70-tal personer samt heders- och fanvakt från Amf 1, det regemente som satt upp Afghanistanstyrkan FS25.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...