Jump to content

Försvarsmakten: Hårt hjälparbete på Filippinerna


Recommended Posts

Trots tidsomställning och dåligt med vila jobbar transportflygförbandet på Filippinerna från tidig morgon till sena natten.â Flygunderhållspersonalen har varit igång hela tiden sedan vi kom, trots den höga värmen. Skuggan är obefintlig ute på plattan där de jobbar, säger Johan Edlund, chef för Försvarsmaktens flygbidrag.

Utrustningen är tung att hantera i vanliga fall men temperaturen lägger ytterligare en dimension på det hela. Detsamma gäller för lastmästarna i besättningen, flygställen är sjöblöta av svett när de sliter hela dagen med att få in eller ut prylarna.

Söndagens planerade tre flygpass blev bara två på grund av problem med logistiken för den filippinska personalen på basen.

â De har inte tillräckligt med vare sig folk eller truckar för att hantera alla laster som ska ombord på flygplanen, så det blir mycket väntan för alla, säger Johan Edlund.

Flygoperatörer från alla de nationer som är på Filipperna för att hjälpa satte sig därför ner för ett möte med chefen för basen och diskuterade hur de ska få bättre struktur på helheten.

â Det var mycket konstruktivt och bitarna börjar komma på plats. Arbetet med att hjälpa katastrofens offer kan nu fortsätta, säger Johan Edlund.

 

Läs mer...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...