Jump to content

GMU i flygvapnet eller inte.


Guest Kristoffer.

Recommended Posts

Guest Kristoffer.

Hej!

jag håller på att utbilda mig som flygtekniker och hade därefter tänkt göra värnplikten inom flygvapnet och börja jobba som flygtekniker inom flygvapnet efter att jag hade gjort värnplikt. Tänkte att värnplikten kunde vara ett bra sät att få inblick hur det är att jobba som mark personal inom flygvapnet. Men efter som GMU har ersatt värnplikten och man kan inte längre vara mark personal längre som under värnplikten så undrar jag om det är en fördel att göra GMU på någon av flottiljerna när man senare ska jobba som flygtekniker i flygvapnet eller inte.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Först och främst är det ett krav på genomförd GMU eller tidigare värnplikt för att jobba inom FM militärt, alltså ej som civil. GMU öppnar därför alla dörrar att söka alla tjänster som läggs ut.

Det spelar heller ingen roll vart eller när du genomförde GMU, eller med vilken "inriktning".

 

Läs mer om yrket som flygtekniker på FMs nya rekryteringsportal! http://rekrytering.forsvarsmakten.se/borja-har/befattningar/flygtekniker/

 

EDIT: Notera att det är krav på specialistofficersutbildning (SOU, 3 terminer). Du måste därför genomföra GMU och sedan SOU. Och där är väl att jobba inom FM en eller ett par år innan ett gott råd, så du får lite kött på benen som specialistofficer.

 

SOU: http://rekrytering.forsvarsmakten.se/borja-har/utbildningar/befals-och-officersutbildning/specialistofficersutbildningen/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...