Jump to content

Specialistofficer, test # 2


Recommended Posts

Hej!

 

Har sökt runt en del på sidan men kunde inte hitta liknande tråd så jag startar en.

 

Jag har klarat av mönstringsproven för Specialistofficersprogrammet med inriktning Räddning/Fältarbete, och i andra hand Bildtolk/Undsäk. Efter att jag snackade med yrkesvägledaren så fick jag ett papper på att jag sökt dessa tjänster. På detta papper står det även att jag kommer att kallas till vidare tester vid ett senare tillfälle. "Detta test kommer bestå utav en proffesionsintervju", är vad det står. "Men andra tester kan förekomma".

Är det någon som gjort den andra delen av SpecOff testerna och kan förklara vad de är för någonting?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag gjorde de andra testet för SpOP på amf1. Då var det intervju där de går igenom ditt cv, betyg mm. samt frågor. Efter det var det ett Beep- multi- och sim-test. Hur det är på andra ställen vet jag inte men det skiljer sig beroende på befattningen. Tycker iaf att du bör vara redo på de testen jag räknat upp samt Fälttest då de är ett krav för anställning.

Link to comment
Share on other sites

Så då antar jag att man bör hamna över 8.8 på "Beep Skalan". Jag förstår inte riktigt varför man skall göra ännu ett konditionstest, när man redan har klarat av kraven för den utsatta utbildningen. Fick en 6a på cykeln så tror det kommer gå bra om nu mitt löparknä försvinner.

Link to comment
Share on other sites

Misstänker att Yohn tänker på det gamla antagningssystemet för SOU? Där innehöll test 1 beeptest, multitest, militärt högskoleprov (motsv) samt intervju. Gick du därefter vidare till test 2 så var detta på valt förband och bestod av två st intervjuer. Detta draget från minnet genomfört 2009 vid Amf1.

 

Nu för tiden ska detta ha ersatts av test 1 vid RM som motsvarar standardmönstring, för att därefter följas av intervjuer på sökta förband. Om sedan enskilda förband lägger på ytterligare beeptest på detta så är det inget jag hört om, men har med det nya systemet endast hört hur uttagning gått till för SOU med inr. samband.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...