Jump to content

Överlevnadsexperter, se hit


Vildmannen

Recommended Posts

http://www.vk.se/579...i-oversnoad-bil

 

Vad ska man tro? Överleva utan mat och enbart snö som vätsketillförsel i 2 månader. Vad kan kaloribehovet/dygn vara i det här fallet?

Om jag minns rätt så var det barmark för 2 månader sen.

läggger du dig på din säng och inte gör något mer än leva är de strax över två tusen. gissningsvis minst dubbla de för vad du måste göra för att hålla värmen. Vad jag lärt mig är tre veckor på sommaren med enbart vätska.

 

De känns som de är mycket som inte stämmer, Har de inte snöat de senaste två månaderna? Annars gör snöfall och lite vind de omöjligt att säga hur länge någo stått. varför övergav han inte bilen i ett tidigt skede och följde vägen ut.

Link to comment
Share on other sites

3 dagar utan vatten,tre veckor utan mat är det som gäller.

Och vad gäller snö för att täcka vätskebehovet så har jag för mig att det är någonting runt 20-25 kg snö som måste smältas för att tillgodose dagsbehovet.

Link to comment
Share on other sites

Äta snö och is för att få vatten kräver massor av energi ur kroppen för att göra om det till vätska. Utan tillförsel av kolhydrater tappar kroppen då ganska snabbt ur sina reserver. Lägg till köldeffekten från utsidan.

Nä 2 månader på snö och is och utan värme tror jag inte att någon kan överleva på. Enl tv var han bara någon km från motorvägen. Varför inte under de första dagarna ta sig ut dit?

Link to comment
Share on other sites

Hade han ingen mobil med sig eller fanns det ingen mobiltäckning på platsen?

 

Från G-P:

 

Johan von Schreeb, specialist i katastrofmedicin, tycker att historien är så osannolik att han ställer sig skeptisk till om den är sann.

– Om man tittar på de som hungerstrejkar så brukar de klara sig en månad. I rimlighetens namn är det nog där gränsen går, tror jag, säger von Schreeb till TT.

– Kroppen börjar ju äta upp sig själv och bryta ner muskler och annat om man inte får runt 2 000 kilokalorier om dagen.

 

Västerbottens-Kuriren:

 

- Det känns lite som att han har planerat att stå där och bo i bilen, eftersom han hade sovsäck med sig. Men vi har inte hört honom så mycket, han är inte misstänkt för något brott, säger Ebbe Nyberg. (vakthavande befäl vid polisen i Umeå)

Link to comment
Share on other sites

Enligt nyheterna på Tv4 så hade denna väg plogats i början av januari, därför borde han nog inte ha varit där längre än från början av året. Och därmed max ca 1-1,5 månader. Hörde en annan rapport som sade att mannen hävdade att han hade suttit fast från början av december, men en annan som sade att han inte hade ätit sen 19 dec.

 

Som några föregående sagt, jag tror att det är mycket som är fishy i den här historien.

 

Angående överlevnaden:

Kroppen behöver ca 500 kcal om dagen för att hålla igång fettförbränningen, och en normal människa kan leva ganska länge på sitt fett. Får man inte i sig någon mat så är det kroppens muskler som bryts ner för att ge kroppen energi. Fett är dock en effektivare energikälla än muskler, så man kroppen kan leva längre på 1kg fett än 1kg muskler. Så är man en jävligt stor bodybuilder kan man leva ganska länge utan någonting att äta, är man fet som fan men inga muskler kan man leva länge bara man får i sig 500 kcal/dygn.

Link to comment
Share on other sites

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/grannen-han-bara-drog-ivag_6863835.svd

 

Han verkar ha åkt ut på denna skogsväg och stannat helt självmant, kanske som ett självmordsförsök då han hade ekonomiska svårigheter. Han har också haft tillgång till en del läsk tydligen, så en del energi har han antagligen fått i sig. Samt att han var väldigt varmt klädd, och hade som bekant sin sovsäck.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...