Jump to content

Soldat - schemalagt eller frivilligt?


BigPapa

Recommended Posts

Lite nyfiken på hur fys, närkamp och vård ter sig som anställd soldat, vill minnas att någon under GMU:n sa att all vård utom vapenvård görs på egen tid, likaså fys och närkamp, men det verkar lite opraktiskt att helt omittera organiserad träning och säga att det är upp till var och en själv, särskilt då ett antal närkampsinstruktörer och idrottsofficerare (finns den befattningen kvar för den delen?) då skulle stå utan jobb... Någon som kan bekräfta eller avfärda detta?

Link to comment
Share on other sites

Jag kan bekräfta att 3 timmar fys per vecka och vapenvård sker under tjänstetid. Men likväl fysar jag efter kl. 16:30 varje dag :) finns inte så mycket annat att göra. Dock blir det svårt med vapenvård av uppenbara skäl.

Link to comment
Share on other sites

3 timmar i veckan efterföljs ganska dåligt här. Nästan varje gång vi tagit upp den bristande fysen har vi kommit överens att det ska avdelas mer tid till det, fast det blir bara mindre varje gång... Vård av personlig materiel utgår oftast eftersom vård av plutonsmatrl verkar ta upp den mesta av det avsatta tiden.

Link to comment
Share on other sites

Tror att mycket av tidsplanering på GSS/T fortfarande fungerar lite AD Hoc, så man förmodligen inte fått någon bra rutin och vana på planeringen ännu, men som sagts tidigare. Du har rätt till (minst) 3h fys varje vecka på arbetstid samt att ta hand om och egentligen packa och förbereda din personliga utrustning.

Acceptera INTE att vara tvungen att göra vård mm på ledig tid, det är bara en ursäkt för dålig planering uppifrån.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...