Jump to content

Recommended Posts

Tjena..jag undrar när man är ledig och hur länge på sommaren. (inryck 23 juni i kristinehamn som skyttegruppbefäl) ?? :ph34r:

 

Ja du rycker ju in i juni så har du otur kanske du inte får bära grönkläder under en vecka eller så. Har du tur slipper du vara i det civila mörkret under sommaren...

Link to comment
Share on other sites

Det är sånt som ingen förutom din blivande plutons-/kompanichef som gör planeringen kan svara på. Måste du verkligen veta, ring regementet! Själv har jag svårt att tro att ditt sommarlov blir särskilt långt, med tanke på när du rycker in, men jag vet ingenting om hur går till där du ska tjänstgöra. Själv kommer jag hur som helst ha näst intill inget sommarlov, med tanke på att jag ingår i ett högvaktsförband och vår primära uppgift är ridvakt under sommarmånaderna.

 

Kontentan: Hoppas på det bästa, ring snällt och fråga! Kan inte bli mer än fel. :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Fågel Fenix

Jag vet iaf att de som skall in på K4 nu i sommar. (20:e juni ?) får börja sin GU med en veckas permiss! :D

 

Skäl: befälen vill inte jobba under midsommar..

 

SÅ sa iaf en kille som var där uppe på infomötet förra helgen. Eller vad säger du HILL ?

Link to comment
Share on other sites

För min pluton gjorde de så att de sköt på inryck två veckor så att GSUn kunde vara sammanhängande. Det är inte bra att ligga inne i bara ett par veckor för att sedan ta två veckors sommaruppehåll. Det blir då liksom att starta om på nytt när man kommer tillbaka.

Jag hade väntat ett år på att rycka in men de som gick ut gymnasiet var tacksamma för att de fick två veckor ledigt direkt efter. Annars hade de "tagit studenten" (citattecknen därför att man inte har tagit studentexamen på cirka 30år) på torsdag eller fredag och ryckt in måndagen efter.

Tyvärr fick vi inte dagersättning för den här tiden, vilket vi hade fått om vi ryckt in och sedan haft ledigt. Alltså kom även höjningarna i dagsersättning och de nya graderna två veckor senare.

Link to comment
Share on other sites

Tjena..jag undrar när man är ledig och hur länge på sommaren. (inryck 23 juni i kristinehamn som skyttegruppbefäl) ?? 

Tror inte att GB på A9 varit lediga under sommarmånaderna de två sista utbildningsåren. Om jag inte missminner mig helt tror jag GB för två år sedan var lediga första gången v 35 och då endast en vecka. :rocketl:

 

Om du hemskt gärna vill veta exakt redan nu, rekommenderar jag dig att ta kontakt med din blivande Kompanichef, namn och telefonnr borde i stå i brevet du fått hem, så får du raka besked och kan planera ev aktiviteter efter det.

 

Lycka till på Artreg

 

//Pjäsen

Link to comment
Share on other sites

Man har alltså bytt inryck igen på A9? När jag låg där (98/99) så bytte man precis inryckning så KB fick försteg istället för att de skulle ligga kvar ett par månader efter alla andra. I och med detta stod de helt utan KB då alla som skulle ryckt in det året fortfarande gick på gymnasiet i ett par månader till (vi ryckte in näst sista mars).

 

Men nu måste det alltså vara inryck för KB i början av januari om GB rycker in i mitten av juni...och muck i mitten/slutet av mars? Eller har man gått tillbaka till eftersteg för KB, det verkar bra dumt i så fall?

 

Kommer inte ihåg att GB/E-soldater hade nåt ledigt utöver helger då jag låg inne där men det kan ha ändrats sen dess, som sagt tidigare om du verkligen behöver veta det så tar du kontakt med den person som står på inkallelseorden. Ställ däremot in dig på att det inte blir nåt "extra" ledigt i sommar.

Link to comment
Share on other sites

Räkna heller inte med att vara ledig på helgerna. Särskilt i början blir det väldigt ineffektivt om vpl skall åk hem varje fredag, då får man bara 4,5 utbildningsdygn per vecka.

Den som lever får se.

Link to comment
Share on other sites

Guest Old No.7

Japp Fenix :angry:

 

Vettifan vad anledningen är men vi inleder med en veckan permiss, sen tror jag det var mellan 3 o 4 veckor inne, fick se schemat lite snabbt så är inte säker.

 

Men tror det ligger till så att vi "officiellt" rycker in 16:e, fast pga denna ledighet så drar vi igång den 23:e.

 

Gångna årets specialister hade denna vecka lagd sist i utbildningen istället.

Link to comment
Share on other sites

Tjena..jag undrar när man är ledig och hur länge på sommaren. (inryck 23 juni i kristinehamn som skyttegruppbefäl) ?? 

JAG FÅR BE ATT FÅ SVARA PÅ MIN EGEN FRÅGA. Snackade med min blivande kompanichef Major Stefan Svhan och sa att ledigheten infaller ungefär vi månadsbytet mellan juli och aug! B)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...