Jump to content

Närkamp i FM, generell diskussion.


losec

Recommended Posts

Såg att den avsomnade tråden Russian Systema har vaknat till liv igen. Detta med en del intressanta inlägg.

 

Sökte på forumet och kunde ej finna någon generell tråd angående den närkampsutbildning som bedrivs inom försvarsmakten. Därav av denna trådstart.

 

Vad är mål och syfte med utbildningen? Vem genomgår den, och vem är instruktör? När och hur genomförs den? Vad är bra och vad är dåligt? Hur har det sett ut förut, och hur ska den se ut i framtiden? Vilka/vilket koncept används, och hur är tanken bakom dessa?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nej, han har överhuvud taget inget med FM närkampssystem att göra.

 

Närkampssystemet startade nånstans 2001-2002, och man tog hit Krav Maga organisationen IKMF från Israel för att hålla dom första kurserna.

Man antog IKMF:s militära system rakt av, och höll fast vid det till ungefär 2006, när man började göra egna modifikationer på systemet.

Sen dess har systemet utvecklats och liknar inte IKMF speciellt mycket längre. Framförallt har man förenklat, tagit bort tekniker och tittat på fler influenser och erfarenheter än IKMF. Allt för att få ett så enkelt, lättlärt, och effektivt system som möjligt som fungerar bra även under stark stress.

Systemet är utanför FM ganska så erkänt både nationellt och internationellt och polisens specialiserade enheter skickar regelbundet personal på kurser. Utländska försvarsmakter skickar även dom personal regelbundet på kurserna.

 

Det senaste året har IKMF splittrats till en massa mindre organisationer, och det civila system som mest liknar närkampssystemet är Krav Maga Nordic. Det är samma personer som ligger bakom närkampssystemet som ligger bakom den organisationen.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...