Jump to content

SE STUDIE införliva UNDERVATTENSBÅT kärndrift AV ARMADA ARGENTINA


mendogroso

Recommended Posts

INFORMATION RELEASE nr 181/10

 

Garr studien ingick RAPPORT TILL kärndrift för marinen UNDERVATTENSBÅT

 

photo försvarsminister Nilda Garre, tillkännagav idag att det är se över möjligheten att ansluta sig till atomdrivna ubåtar "vill återvinna färdigheter som landet hade i den vetenskapliga, tekniska och industriella Argentina inte kan uteslutas komma från denna teknik. "

 

För denna uppgift, "folk kärnförande vid Institutet för vetenskaplig och teknisk forskning för försvaret (Citedef)," Garre sade i dag när han hälsade i loungen Libertador San Martín, Building reportrar regelbundet avseende de frågor som försvarsminister, Därför skall hållas nästa måndag på dagen av Journalist.

 

Garre sa också att i Cinar (argentinska Naval Industrial Complex) är specialiserat på produktion av top-sidan av fartyg och plattformar för olje-prospektering. "Detta kommer att ske eftersom vi kan göra det. Tandanor Varvet är en stolthet, och det är också självförsörjande: det är staten, men inte subventioneras, sade han.

 

Ministern, innan en stor grupp journalister, akademiker, cheferna för de krafter och tjänstemän i hans portfölj, uttryckte "tillfredsställelse" med de resultat som uppnåtts under dessa fyra år, sedan början av hans administration var området "otidsenliga och länge sedan. " Resultat kan nu se att, sade han, är på turné i de olika enheterna, "ansvarig" republikanska vana, som han definierar som "mycket god, och att all personal bör ha."

 

Sedan fortsatte han sina respaso Garré om huvudlinjerna i hans administration och kallade det "ett sätt att rationalitet, där det fastställdes, dels den politiska ledningen inom försvar, dels den planeringscykel, som definierades som "kompetens och inte genom antaganden för konflikter, vilket är en komplex fråga som inte hade gjort förut, där många argument som har sin styrka, men framsteg görs i all hast och utan paus . Han tillade: "I slutet av året kommer vi att ha genomfört hela cykeln av de resolutioner. Med denna möjlighet i utformningen av vår militära instrument på medellång och lång sikt. "

 

Garre sade att dessa förändringar har definierats av gemensamt organ, till exempel gemensamma stab av de väpnade styrkorna, med deltagande av alla krafter. "På detta sätt kan erbjuda våra upphandling, mänskliga resurser och mängder specialitet att vi måste ha, och ändå mycket hand en återhämtning av vetenskaplig-tekniska området, som hade rivits upp, mycket isär, och drabbades av konsekvenserna av politiken även hårt drabbade nationella försvaret. "

 

Garre sa i denna översyn stora historiska projekt som PCX Gradicom raket nyligen inlett ett test, moderniseringen av TAM (argentinska Medium Tank), som är "tekniskt komplicerad", och behandlas i samarbete med påhitt militär, och som också nämnts ovan, sade ministern att det är att undersöka möjligheten till att tänka på vissa kärnkraftsdrivna marinen, yta fartyg eller ubåtar.

 

Närvarande var sekreterare för strategi och militära frågor, Gustavo Sibilla, planering, Oscar Cuattromo, för internationella ärenden för försvaret, Alfredo Forti, skåpet chef, Raul Garre, biträdande sekreterare för strategisk planering och militära Políktica, Estanislao López Chorne; och yrkesutbildning, Sabina Frederic, bland annat.

 

Också deltog i Joint Chiefs of Staff i armén, löjtnant general Luis Pozzi, för marinen, amiral Jorge Godoy och flygvapnet, brigadgeneral Norman Costantino.

 

 

Buenos Aires, 3 juni 2010

 

http://www.defensa.gov.ar/info.asp?Id=1491&bus=3&comboN=&criterioN=&vDiaN=&vMesN=&vAnioN=

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...