Jump to content

DJ Saddam


9x19

Recommended Posts

Det enda han spelar är hårdrock: Number Of The Beast av Iron Maiden  :angry:

"Run to the hills" med samma band passar nog bra n u........ :P

Sist jag kollade såg Saddams toplista med Maiden låtar ut så här..

 

1. Man on the edge

2. Can I play with madness

3. Wasted years

4. Die with your boots on

5. Be quick or be dead

 

Veckans bubblare

 

1. The evil that men do

 

:P

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies. • Similar Content

  • By Vapenfett 101
   Hej!
    
   Har ni några guldkorn från era kära befäl. Jag kan på stående fot bjuda på dessa:
    
   (Skylt på befälsrum:)
   "Förr var det nu, men jävligare var det desto värre. Men så här jävla sämre har det ta mig fan aldrig varit så dåligt!"
    
   (Grunka på befälsrumsvägg:)
   Träplanka med inbränd text: "Klösbräda för fänrikar och slika varelser"
    

  • By Animal
   Jag hittade ingen tråd om detta.
   Men nog finns det väl lite roliga historier från utlandstjänsterna.
   Jag får bidra med en så länge:
    
   Redan ett par dagar efter vi anlänt till Naqoura för 6 månaders tjänstgöring till L100 fick jag och ett par tre killar till våra första jobb.
   Det var att köra Ghanas rotation. D.v.s. Lätta Transport åkte till Ghaneserna och lastade deras materiel på sina lastbilar och fraktade dem till ner till Israeliska gränsen där vi skulle stå och ta emot dem med våra lastbilar med påkopplade trailers och 20 fots containers.
    
   Detta var redan på första dagen och lätta transport hade stuckit iväg för att hämta ghanesernas grejor och framåt lunch så hoppade jag och min andreförare (Linkan) in i vår lastbil och åkte till israeliska gränsen för att invänta LT (Lätta Transport).
    
   Vi backade upp mot lastbryggan och ställde lastbilen i 90 graders vinkel mot trailern för att underlätta lastning framifrån. Lastbryggan är konstruerad på så vis att i ena ändan sluttar den ner till marknivå, för att gaffeltruckar ska kunna köra upp på lastbryggan med gods.
    
   När allt var klart och vi började vår väntan för LT skulle dyka upp, satt vi där och filosoferade om saker och ting samtidigt som vi höll utkik norrut mot backarna innan Naqoura för att kunna se när LT var på inmarsch.
   Istället för en massa lastbilar så ser vi en UN-märkt VW Passat som kommer i mycket raskt tempo över krönen, ner förbi körplanen, vidare uppför uppfarten till lastbryggan för att sen försvinna från vår åsyn. Nästan meddetsamma kände vi hur lastbilen kraftigt gungade till och vi hoppade ur bilen för att kollade vad som stod på.
   När vi kommit runt och kunde titta in bak i den sista containern. Lite förbryllade kunde vi konstatera att det stod VW Passat (en kombi) parkerad inuti containern. Bakluckan svingar upp och en glad ghanes kravlar ur och menar att vi skulle vara rädda om hans bil!
   När vi sen påpekar att det nog inte var hans bil utan FN:s blev ghanesen en smula irriterad på oss och menade minsann att det hade han papper på att det var hans bil. Vi bad honom visa pappret och det var inget annat än en kvittens på att han hade kvitterat ut bilen till låns.
   Efter diverse protester från bägge lägren att t.o.m. israelerna visade intresse för den konflikt som var på gång mellan 3 FN-anställda, så kallades till slut MP dit som fick honom att backa ut bilen från containern.
  • By Pal_oldpc
   Jag har under väldigt lång tid varit mer eller mindre förbryllad. Jag har bedömt det som otänkbart att CIA trodde att Irak hade massförstörelsevapen, så talanglösa är inte CIA. Och inte gjorde man det för att befria Iraks folk, det förstår ju vem som helst. Personligt agg från familjen Bush tror jag inte ett dugg på. Sen så har vi det där med oljan. Jag har nog länge trott att den spelar in men ända har det inte stämt.
    
   USA har ju sagt att pengarna från Iraks oljeexport skall endast tillfalla Irak. Och inget har egentligen antytt att något annat har planerats från USAs sida. Kvar är ju då amerikanskt inflytande över vilket pris Irak sätter på oljan. Hur stort kan det inflytandet egentligen bli, känns inte heller tillräckligt för ett dyrt krig.
    
   Jag har som sagt förundrats, sen från ett totalt oväntat håll för övrigt, så läser jag off-topic inlägg på ett forum. Allt ramlar på plats. Det är inte oljan i sig som gjorde att USA anföll Irak, det är vilken valuta oljan handlas i!
    
   Dessto mer jag sätter mig in i dessa tankar dessto mer faller på plats. Varför är USA ett rikt land? Det har jag undrat över otaliga gånger. USA har enorma underskott och extremt dålig handelsbalans. USA exporterar mycket lite. Jag kollade runt i min lägenhet för skoj skull, nästan ingenting är amerikanskt.
    
   Mikroprocessorn är amerikansk, två jeans och ... ja det var allt det. Förvånad kan jag konstatera att jag äger nästan ingenting alls som tillverkats av USA företag. USA exporterar film och musik, lite kläder, mikroprocessorer och en och annan bil. Och det är det. Så hur kan då amerikaner, människorna vara så köpstarka. Hur kan de ha så hög levnadstandard. Ett land som har enorma underskott i statsbudgeten år efter år och som dessutom inte exporterar någonting bör bli ett land med medborgare som är köpsvaga på utländska produkter. Och det är USA verkligen inte, amerikanska medborgare köper massor av utländska produkter, massor.
    
   En valuta är numera som en aktie, som en liten ägande-andel av den nation som ger ut valutan. USA är således att likställas med ett företag som gör enorma förluster år från och år och som dessutom tillverkar produkter som väldigt få vill ha. Precis som värdet på en aktie i ett sådant företag så borde värdet på dollarn rasa när USA sköter sin ekonomi så dåligt. Det borde innebära att amerikanska medborgare fick svårare och svårare att ha råd med de utländska produkter som de så gärna köper.
    
   Detta händer dock inte, dollarn rasar inte som den borde.
   Och det mina vänner, det beror på oljan. All olja världen över handlas i dollar. Konsekvenserna av detta är enorma och jag har inte insett det tidigare.
    
   Förutom att när man äger en dollar så äger man en andel i nationen USA, så äger man när man äger en dollar också en andel av jordens olja!!!!!!
    
   Och det är därför som USA kan leva över sina tillgångar utan att förlora i köpkraft. Jag fick denna insikt under de senaste två dagarna och jag kan inte fatta att jag inte hört eller läst något om det förut.
   Dollarns värde hålls uppe av att en dollar är en ägarandel av jordens all nuvarande och framtida olja! Det Ni.
    
   I slutet av år 2000 så gjorde Saddam det som fick USA att bestämma sig för att han måste bort. Han gjorde det som USA absolut inte kan tolerera av någon oljeproducent. USAs värsta mardröm. Saddam beslutande att använda Euro för sin oljeexport och han konverterade Iraks monetära reserv hos FN på 10 miljarder dollar till euro.
    
   Om oljeproducerande länder börjar värdera sin olja i euro så är inte länge en dollar en ägande-andel av all jordens olja. Och om detta sker så står dollarn plötsligt mer på egna ben. Detta skulle innebära katastrof för USA!!
    
   USA har enorma underskott och väldigt liten export. Dollarn skulle rasa som en sten och med den medel-amerikanens levnadsstandard. Iallafall skulle medel-amerikanen få se hur utländska varor plötligt blev enormt mycket dyrare varje år om statens budget gjorde katastrofala underskott.
    
   Olja som handlas i annan valuta än dollar innebär att USA´s inte längre kan trycka pengar utan att deras värde minskar. Det är tveksamt om USA skulle klara det.
    
    
   Så nu har jag fått ihop det i mitt huvud. Äntligen begriper jag USAs agerande. Detta är definitivt en god anledning för USA att invadera Irak. Jag har full förståelse för det agerandet. Jag kan mycket väl tänka mig att jag själv skulle förlora enormt på om USAs ekonomi kollapsade, den följande lågkonjukturen skulle vara av sällan skådat slag. Å andra sidan, det vore ju inte helt fel om vi eruropeer tog över möjligheten att trycka pengar utan att de faller i värde.
    
    
   ""
   The dollar was based on the gold standard, to easy to destablize.
   The dollar is base on oil, priced at dollars per barrel.
    
   Rumfeld, the boyz, and Bectel had no problem in 83 with
   Saddam gasing the iranians. 18 or so years later the "ratbag"
   starts sell oil for euros...and he gotta die. That's funny as helll.
    
   IF opec or the north alantaic oil cartel start sell oil for euros,
   watch what happens. In fact watch what happen to japan, now that
   Opec has raised by 4%. at 40-60 dollars a barrel, that market falls
   and so will the US dollar.
    
   A multilateral approach to these core problems is the only
   way to proceed. The US is strong enough to dominate the
   world militarily. Economically it is in decline, less and less
   competitive, and increasingly in debt. The Bush peoples'
   intention appears to be to override economic realities with
   military ones, as if there were no risk of economic retribution.
   They should be mindful of Britain's humiliating retreat from
   Suez in 1956, a retreat forced on it by the United States as a
   condition for propping up the failing British pound.
    
    
    
    
   The real reason the Bush administration wants a puppet government in Iraq -- or more importantly, the reason why the corporate-military-industrial network conglomerate wants a puppet government in Iraq -- is so that it will revert back to a dollar standard and stay that way." (While also hoping to veto any wider
   OPEC momentum towards the euro, especially from Iran -- the 2nd largest OPEC producer who is actively discussing a switch to euros for its oil exports)."
   Although a collective switch by OPEC would be extremely unlikely barring a major panic on the U.S.
    
   dollar, it would appear that a gradual transition is quite plausible. Furthermore, despite Saudi Arabia being
   our `client state,' the Saudi regime appears increasingly weak/threatened from massive civil unrest. Some
   analysts believe civil unrest might unfold in Saudi Arabia, Iran and other Gulf states in the aftermath of an
   unpopular U.S. invasion and occupation of Iraq [3]. Undoubtedly, the Bush administration is acutely aware
   of these risks. Hence, the neo-conservative framework entails a large and permanent military presence in
   the Persian Gulf region in a post-Saddam era, just in case we need to surround and control Saudi's large
   Ghawar oil fields in the event of a Saudi coup by an anti-western group. But first back to Iraq.
    
    
   "Saddam sealed his fate when he decided to switch to the euro in late 2000 (and later converted his $10 billion reserve fund at the U.N. to euros) -- at that point, another manufactured Gulf War become inevitable under Bush II. Only the most extreme circumstances could possibly stop that now and I strongly doubt anything can -- short of Saddam getting replaced with a pliant regime.
    
   "Baghdad's switch from the dollar to the euro for oil trading is intended to rebuke Washington's hard-line on sanctions and encourage Europeans to challenge it.
    
   "Big Picture Perspective: Everything else aside from the reserve currency and the Saudi/Iran oil issues
   (i.e. domestic political issues and international criticism) is peripheral and of marginal consequence to this administration. Further, the dollar-euro threat is powerful enough that they will rather risk much of the
   economic backlash in the short-term to stave off the long-term dollar crash of an OPEC transaction standard change from dollars to euros. All of this fits into the broader Great Game that encompasses Russia, India, China."
    
   The effect of an OPEC switch to the euro would be that oil-consuming nations would have to flush dollars out of their (central bank) reserve funds and replace these with euros. The dollar would crash anywhere from 20-40% in value and the consequences would be those one could expect from any currency collapse and massive inflation (think Argentina currency crisis, for example). You'd have foreign funds stream out of the U.S. stock markets and dollar denominated assets, there'd surely be a run on the banks much like the 1930s, the current account deficit would become unserviceable, the budget deficit would go into default,
   and so on. Your basic 3rd world economic crisis scenario.
    
   "The United States economy is intimately tied to the dollar's role as reserve currency. This doesn't mean that the U.S. couldn't function otherwise, but that the transition would have to be gradual to avoid such dislocations (and the ultimate result of this would probably be the U.S. and the E.U. switching roles in the global economy)."
    
   ""
  • By Limp
   Nån som vet nån site som tydligt visar händelseförloppet i förra kriget?
    
   Var väldigt ung och hade inte särskilt stor koll på militära göromål på den tiden. Skulle vara kul att veta hur lång tid det varade osv...
  • By majk
   Satt bara här på jobbet och kom på alla idiot grejer man har gjort i tältet på olika övningar.
   Och jag kan inte tänka mig att det bara va min grupp som gjorde detta, för er som inte fattar vad jag pratar om får jag la beskriva hur det går till
    
   Vi säger att man kanske har vart ute på patrull kommer in i total fältkoma går och lägger sig, 30 min senare vaknar man i zoombie mode tänker "hmm va f** jag ligger juh på fel plats? "
    
   *man har roterat tältet i huvet i sömnen*
    
   Man reser sig upp tänker va f** nån har lagt sig på min plats! man börjar vandra, hör nånstanns i bakrunden eldposten tjöta,
    
   Man tänker "grr puckade eldposten fattar juh inte att jag ligger på fel plats!" man går å lägger sig mellan typ 2 andra helst en Yoff, man klämmer in sig med våld för man e juh helt säker på att nån jävel snott ens plats. 10 minuter senare vaknar man och tänker va f** ligger jag här för och börjar vandringen tillbaka =)
    
   Detta hände nog oss varje gång vi va på övning anting gjorde man det själv eller så fick man tahand om någon med denna tomma zoombie fältkoma blicken när man va eldpost ...
    
   *koma-soldat 1 står och sparkar på sovande soldat 2* "hrmpf flyyta dig du har min plats" man ställer sig upp och säger "neej du har vänt på tältet i huvet din plats är däääääär" man pekar och visar koma soldaten vart hans plats är.
×
×
 • Create New...