Jump to content

Recommended Posts

För att tjänstgöra inom den amerikanska armèn måste man ju göra ett s.k ASVAB (Armed Services Vocational Aptitude Battery).

 

 

Nu undrar jag om detta går att göra i Europa, eller måste man först ta sig till USA, söka och beviljas medborgarskap och därefter ta reda på vart möjlighet till ASVAB finns?

Link to comment
Share on other sites

Det lär inte finnas ngt uppstyrt i Sverige iaf, men testa att kontakta US Embassy Stockholm

 

Har för mig att det finns en "gentlemannaöverenskommelse" mellan USA och Sverige att de inte ens ska informara om hur man ska göra för att ansöka till deras väpnade styrkor även om det är du som ställt frågan. Rekrytering till annan nations militär är olagligt i de flesta västerländska länder, så jag tror inte att du hittar rekryteringskontor någonstans i Europa. Det kan nog klassas som rekrytering om de upplyser dig om hur man sak gå till väga, även om det är vagt.

 

Beträffande ansökningar, greencard, uppehållstillstånd, medborgarskap så är det enda jag kan säga att kraven är dynamiska. Är du av det rätta materielet och har värdefulla och efterfrågade kunskaper så ordnar sig de mesta...precis som att om du är fel så spelar det ingen roll om du är medborgare.

Edited by Gus
Link to comment
Share on other sites

Det finns nog ingen gentlemanna överenskommelse det är helt enkelt så att det är olagligt att rekrytera. Men från vad jag har hört så får du information om hur du skall gå till väga ifall du frågar.

 

När det gäller ASVAB så misstänker jag att det ska gå att göra ett i Tyskland på nån av deras baser där nere dock är jag inte säker och det är som bekannt bäst att fråga när man är osäker.

 

Lycka till!

//Andersson

Link to comment
Share on other sites

Olagligt på svenskt teritorium, möjligtvis men en ambasd är det landets teritorium och att usa rekryterar på amerikansk mark är inget sverige har något med att göra så vill rekrytera på sin ambasad så gör de det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...