Jump to content

..:: Ny ordning i forumet Pliktverket ::..


Recommended Posts

  • Forumsledning

Efter en längre tids svårighet med att få pliktverket på en jämn nivå med kvalité på inläggen, och flera medlemmars svårighet att följa gällande regler har jag nu beslutat att göra något åt saken.

 

I korthet handlar det om att lösa på tyglarna på ett plan och dra år dem på ett annat.

 

Konkret kommer det att fungera enligt följande:

Forumet kommer bestå av i huvudsak två olika sorters trådar.

 

1. En tråd som är till för de som mönstrat och fått en befattning på ett förband. Tråden är till för att medlemmar ska kunna knyta bekantskap och prata om saker runt omkring sin placering, såsom delge var man hamnat, träning, tagga upp varandra, motivera, ordna träffar osv. Dock ska det inte ske någon diskussion om fakta kring själva förbandet, med frågor och svar.

 

2. Utan det sker i den andra tråden. Denna tråd ska ta upp ett förband där främst "icke vetande" kan fråga om saker som rör just ett visst förband. Var ligger det, vilka kompanier finns, vilka fordon/vapen etc finns där. Hur ser kraven ut för få söka, vad lär man sig osv.... Inga diskussioner från de som fått en plats i förbandet och vill lära känna fler och inget prat om träning och privata träffar osv.

 

 

Första tråden som kan kallas för sambandstråden, skall skapas med en Topic som TYDLIGT talar om vilket förband det rör sig om och vilken årskull motsv. Ett bra exempel på hur topic kan se ut i sån tråd finns här

Helst ska man inte ange någon månad utan tråden ska rikta sig mot

Här inne kommer det släppas lite lösare med vad man får skriva. Reglerna gäller fortfarande, men det är tillåtet kunna gå offtopic mer. Det kommer bli trådägarens, och de som använder tråden, ansvar att själva se till att föra tråden åt det håll som man vill ha den. Men givetvis vill jag inte se en tråd med 5 sidor om hur bra ett par jympadojjor är, utan en viss följsamhet med ämnet skall finnas.

 

 

Andra tråden som kan kallas för Infotråden, skall även den skapas med en Topic som TYDLIGT talar om vilket förband det rör sig om och att det är en informationstråd. Trådens Topic SKALL börja med "INFO:" Så som exempel kan det står:

INFO: Kustjägare

Frågor och svar om förbandet.

Detta gör att om man i sökmotorn skriver "info" så kommer man kunna få fram alla "infotrådar" om förbanden

Ett bra exempel på hur en sådan tråd kan se är denna

 

Här inne kommer det vara hårdare styrt. Inlägg som inte ger något till andra läsare eller handlar om något som inte berör ämnet tråden handlar om tas bort direkt. Kommer en medlem att upprepade gånger skriva offtopic så kommer BlåGul ge en tillsägelse om det är en relativt ny medlem. Om det är en medlem som vart med lite längre så kan den varnas direkt för oaktsamhet respektlöshet mot reglerna. BlåGuls bedömning och tolkning gäller. Om någon vill diskutera en eventuell varning här i pliktverket så är det Mig man ska kontakta i första hand, då jag är ansvarig för just denna forumsdel.

 

 

 

BlåGul kommer nu att börja städa upp lite i forumet och ändra trådar till namn som passar till den kategori de ska tillhöra. BlåGul kommer alltså avgöra vilka av de existerande trådarna som kommer bli kategori 1 tråd eller kategori 2. Sen är det bara för alla att rätta in sig i det.

 

/ Kimster

C Pliktverket

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...