Jump to content

Fråga om batteri i laptop


Mungojerrie

Recommended Posts

Hur bevarar man batteriet i en laptop bäst? Ska man ta bort det så länge man kör på nätspänning (vilket oftast är fallet för mig), eller ska det sitta i hela tiden? På min förra (Acer) stod det i instruktionerna att man skulle ta bort det när man körde nät, men på den nya HP:n står inga instruktioner.

 

/M

Link to comment
Share on other sites

Min HP är 2,5 år gammal och jag märker faktiskt fortfarande ingen betydande försämring av batterikapaciteten.

Mån-Fre står datorn med nätsladden ansluten minst 9 timmar om dagen. Vissa dagar är jag ute hos kund och kör enbart på batteri.

En smart laddare/dator ger endast underhållsladdning alternativt går endast på nätspänning när batteriet är fullt.

 

Ett tips när laptopbatteriet är förbrukat och du upptäcker att ett nytt kostar 2500:-

Lämna in acken för cellbyte för en bra bit under halva priset.

Celltech i Sölvesborg gjorde sådana arbeten tidigare och jag anlitade dom till alla möjliga sorters ackar, verktygsbatterier (Makita, DeWalt, AEG osv svindyra original), Laptopbatterier, hundpejl, komradioackar (Motorola SYNNERLIGEN svindyra original).

Link to comment
Share on other sites

enligt instruktionsboken till min HP så skall man vid ickebruk under en längre tid ta ur batteriet fulladdat för att inte riskera "läckage" i cellerna..

 

Jag låter mitt batteri sitta i för jämnan, dock så ser jag till att köra datorn på endast batterikraft med jämna mellanrum för att rekonditionera batteriet.

 

/JBP

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

Ett annat tips är att köpa ett nytt/begangat på auktionssite/annonstorg. Fick tag på ett i god konfition till en DELL med dubbla kapaciteten mot det medföljande för 106 kr. >:-(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...