Jump to content

Lv6


Guest

Recommended Posts

Jag ska ryckas in som robotman på Lv6 nästa höst. Är det någon som erfarenhet av den tjänst? Är det en hård tjänst? Måste jag börja träna redan nu. Hade 9 på mönstringen.

 

Tacksam för svar!

Link to comment
Share on other sites

Tja

Lumpen.nu säger följande:

 

"Du utbildas, tillsammans med cirka tio andra soldater, till robotskytt för att i krig kunna hantera en luftvärnsrobot. Detta innebär att du blir robotman på något av de tre luftvärnssystemen luftvärnsrobot 77, 90 eller 70. Oavsett på vilket system du utbildas, så är det ett modernt och tekniskt system där du är en viktig kugge för att systemet ska fungera på bästa sätt. I luftvärnskompanierna ingår radarstationer med uppgift att upptäcka och identifiera fientliga flygplan, helikoptrar eller robotar. Dessa mål visas in till luftvärnsrobotenheterna som bekämpar dem. Du och din enhet har tillsammans med andra luftvärnsförband en viktig uppgift att skydda såväl militära förband som civila, från fientliga flyganfall. Luftvärnsrobotarna som ingår i dessa enheter har räckvidder mellan 5 och 40 km                

 

Utbildningen delas in i fyra skeden. Det första skedet, den grundläggande soldatutbildningen, varar i cirka 2 månader. Under denna tid får du de grundläggande kunskaper och färdigheter du behöver för att kunna fungera som soldat. Utbildningen innehåller bland annat vapentjänst, NBC-tjänst, förläggning, enskild soldatstrid, vaktutbildning samt grundläggande sjukvård.

 

Det andra skedet, befattningsutbildningen, varar cirka 1,5 månader. Du lär dig då att behärska grunderna för de materiel som du och din grupp ska använda.

 

 

Nästa skede är förbandsutbildningen som pågår i cirka 2 månader. Då samövar troppar och plutoner inom kompaniet.

 

 

Din utbildning avslutas med slutövningsskedet. Detta vara i cirka 1,5 månader och innebär att du deltar i olika större övningar inom kompaniets och/eller bataljonens ramar. Oftast genomförs några övningar tillsammans med flygvapenförband.

 

 

Du får räkna med att tjänstgöra vissa helger, till exempel vid övningar och vid vakt- och beredskapstjänstgöring. Beroende på när du rycker in, kan du komma att vara ledig några veckor under sommaren samt i anslutning till jul- och nyårshelgerna."

 

Med Vänliga Hälsningar

          Dagge

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...