Jump to content

Piketstyrkan test


Guest andnel

Recommended Posts

Guest andnel

Vet inte om frågan går att ställa här, eller om någon vet, men jag gör ett försök!

 

Hur går det till när man ansöker om en plats i piketstyrkan?

Vad innehåller de olika testen o.s.v.?

Är det en fördel att ha gjort lumpen, eller är det en mindre referens nuförtiden?

 

 

tack på förhand

Link to comment
Share on other sites

Antar att du pratar om Polisens piketstyrka? I så fall måste du till att börja med vara polis. Ditt första steg bör därför vara att ansöka om att komma in på polishögskolan (hmm, heter den så?). Om det är en merit att ha gjort lumpen när man söker dit låter jag vara osagt.

Link to comment
Share on other sites

Raderat ett inlägg (samt efterföljande inlägg) som inte har med Piketpolisens ansökningsförfarande, uttagningstester osv. Det vill säga det som trådstartaren efterfrågat.

 

Håll er till ämnet! Undvik tvetydigheter i det ni skriver!

 

/Vargas, BLÅGUL (iförd en mjölkvit alba)

Link to comment
Share on other sites

På Stockholmspolisen sida kan man läsa:

Omfattande urvalsprocess

För att komma in till piketen krävs minst 2,5 års väl vitsordad tjänstgöring som polis. Vid rekrytering får de sökande genomgå en omfattande urvalsprocess med olika moment. Efter varje moment sker ett urval baserat på en kravprofil. De moment som genomförs är bl.a. referenstagning, fysiska tester, intervju, läkarundersökning, fobitester. Den sista delen av testerna är ett motivationstest. Under denna del utsätts aspiranterna för hög fysisk och psykisk belastning samtidigt som tillgång till vila och sömn är begränsad. Syftet är bl.a. att framkalla stress för att se hur aspiranterna uppträder i exceptionella situationer. Testet avslutas med några sk processdagar där deltagarna under professionell ledning går igenom resultatet av testveckan.

Teoretisk och praktisk utbildning

Om man klarar sig igenom denna sista del av urvalsprocessen blir man kallad till en grundutbildning. Denna är uppdelad i tre delar där del 1 och 3 är praktisk och teoretisk utbildning och del 2 är praktik i en piketgrupp. Målet med utbildningen är att aspiranterna skall få lära sig de mest elementära delarna i piketverksamheten. Efter genomgången grundutbildning med godkänt resultat kan man anställas vid piketen.

 

Hela sidan

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Det ju alltid en fördel att ha gjort lumpen. Men du måste klara av piketstyrkans fysiska krav. Det är bl.a att att springa 18 km och lösa olika uppgifter. De sista 3 km springer man med vapen och väst.

Link to comment
Share on other sites

De tre piketstyrkorna, Skåne, Västra Götaland och Stockholm har olika tester. Det kommer att komma ett nationellt antagningsförfarande, (om det inte redan kommit), och de fystesterna samt övriga krav finns då utlagda på polisen.se.

 

Kolla även de andra länkarna i tråden.

 

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...