Jump to content

..:: Förstärkning till SoldF tack ::..


Kimster

Recommended Posts

  • Forumsledning

Ärade medlemmar, god fortsättning till att börja med.

 

Jag inleder med en orientering.

Sedan jag började föra fanan på detta forum har jag försökt jobba med struktur och tydlighet samt försökt förbättra vissa funktioner i forumet, både i form av skriftlig hjälp och inom BlåGuls roll att styra och hjälpa. Vissa saker kanske ni märker direkt, andra saker är mindre synliga, men löser ändå sin del bakom kulissen. Jag kan väl även tala om att det sker mycket bakom kulisserna jämt, som inte märks, men det ligger mycket jobb bakom det mesta.

 

Vi växer fortfarande och jag har försökt leva efter filosofin att ligga steget före.

Mitt och mina kollegors jobb på forumet växer därmed, i samma takt som forumet växer. När jag kontrollerade dagens statistik visade det sig att vi ännu en gång slagit rekord i antalet nyregistrerade per månad. Detta är tredje gången sen jan 06. Vår förhoppning är att trenden kommer hålla i sig och vi måste förbereda oss för hur vi skall sköta forumet framöver med fler medlemmar.

Jag märker själv att ibland fattas det beslut som skulle behövt mer eftertänksamhet men det finns inte tid eller manskap att hålla reda på allt 24/7, många har riktiga liv att hålla reda på, jo..faktiskt.

Grejen är det är lite 2sidigt med hela nu. Det är inte bara ordningsvaktandet och städandet som är ett jobb utan även att titta så teknik och allt runtomkring håller.

 

För tre år sen låg vi på en dryga 100 000 inlägg och 1 500 medlemmar. Då var det ganska lätt att underhålla och vi ansåg vi hade allt som krävdes och enstaka förstärkning i BlåGul-ledet kunde vi komma långt med. Detta har suddats ut lite och vi har blivit mer beroende av att vi kan förstärka upp organisationen allt oftare, för att få forumet att bli en enkel fungerande och städad plats att fördriva tiden. Det är bitvis ett otroligt svårt jobb kan jag lova, stimulerande men mycket svårt.

 

 

Till saken

Vi ser behovet av att ha fler medlemmar som är villiga att hjälpa och att hålla denna väldiga apparat fältmässig. Vi klarar det hyfsat i dagsläget men jag är osäker på hur det ser ut t.ex. om ett år från nu. Jag vill vara beredd och ha en redundans, eller en backup kanske man kan säga.

 

Jag är intresserad av att skapa en arbetsgrupp på forumet men även viss förstärkning till SoldF.com, med entusiastiska medlemmar som är villiga och har tid att ibland bistå med kunskap och att hjälpa andra medlemmar, ge råd och stöd i forumets anda. Tidigare har vi använt oss av "Officersgruppen", vilket säkert många av er känner till, men nu är tiden mogen för att släppa den biten för den gruppen och göra om den funktionen helt. Vart "Officersgruppen" hamnar efter detta kommer vi att ta tag i ett nästa skede. Troligen kommer de att ingå i något helt annat som vi jobbar på och som vi ännu inte vill släppa planerna på officiellt.

 

Denna nya grupp som vi nu skapar har ännu inte fått något namn, vi har några förslag som ni kan få ta ställning till snart.

 

Inträdeskrav (som kan tas lite med en nypa salt, för detta är målbilder först och främst, vi vet inte vad för kompetens eller hur mycke folk som vill)

 

Men iaf, för att få vara med i gruppen kommer det finnas lite "krav".

- Intresse, är man inte intresserad så känns det rätt dumt att ens fundera på att anmäla sig.

- Tid, med tid menar jag inte att ni ska sitta 4h om dagen och hålla på med något utan att man känner att man har tid att vara med och se och förstå vad som händer på forumet. Man besöker forumet nästan dagligen, inte för att man måste, utan för att man vill veta vad som skrivits/hänt.

- Engagemang, alltså en förmåga att vilja göra något bra och ta det seriöst. Kunna komma med egna idéer och tankar och inte bra vara ja/nej sägare. Man kanske ser forumets potential och vill var delaktig i den utvecklingen och gärna vill vara med och påverka.

- Forums-Kunskap om hur saker och ting normalt fungerar här, kunskap vad finns det för förhållningssituationer, olika regler och praxis här. Man behöver inte tycka dessa är fulländade, men man ska känna till dem. Man ska även kunna navigera sig runt på forumet och använda dess funktioner utan några större problem.

- Speciell kunskap, dvs. något du kan och som gör dig till en resurs för forumet. Det kan vara allt från programmeringskunskap, grafik/layout, informationsflöde till konfliktlösning. Exakt vad finns ingen lista på utan spåna fritt. Kanske du kan fixa fester och events eller har massa kontakter som kan fixa något som skulle gynna forumet.

Här skulle även viss kunskap inom olika ämnen vara intressant, som kanske resurs till våra infosidor på SoldF.com

- Ärlighet är en mycket viktig bit. Jag förutsätter att ni är öppna med era riktiga tankar och idéer även om ni inte vill berätta för alla er hemadress och fd flick/pojkvänner. Vi kommer att respektera andras åsikter och integritet om att inte vilja berätta allt om sig själva öppet. Dock är vår förhoppning denna plats skall kunna vara lite mer öppna gentemot varandra än på forumets övriga helt publika delar.

 

Är det du?

Känner du att du ovan passar dig hand i handske, så vill jag ha din intresseanmälan skickad till mig via PM. Med rubriken;"Intresseanmälan".

Om du inte fyller i rubriken korrekt finns risken att det raderas då jag måste se att ni har förstått och läst uppgiften. I PM:et skall det framgå kortfattat vad forumet betyder för Er och varför Ni överhuvudtaget ger er tid till att visa Ert intresse. Dessutom en kort redogörelse för vad ni tror ni kan bidra med. Ingen uppsats bara någon rad erat intresse.

(som tips så är det behov inom bl.a. - PHP, SQL, utrikessäkerhet/politik, marinteknik, flygteknik, engelska, fitness/träning)

Eftersom vi är ute efter rätt man på rätt plats så kommer jag inte säga tjejer går före någon annan.

 

Vad skall man konkret pyssla med?

Det nya forumsdelen kommer troligen inte enbart handla om forumet utan även i ett vidare perspektiv ge input till vad SoldF.com som helhet kan innebära och ge i framtiden. Den är mest för att aggera aktivt bollplank och en arbetsyta.

 

Beroende på hur många som visar intresse så kommer BlåGul att välja ut ett tappert gäng som får vara med och påverka och tycka till om forumets framtid. Antalet utvalda kommer baseras på hur stort intresse det finns, men vi kommer vara sparsamma i början, och eventuellt utöka efter hand.

 

I ett mer långsiktigt perspektiv så är vi inte främmande för att använda denna grupp som en bas för rekrytering av nya BlåGul.

Det kommer även bedrivas intagning av nya underbefäl.

..och nej det blir inget pröjs heller... inte i pengar iaf. B-)

 

Har du frågor, så ska jag försöka svara men det är inte säkert jag har svar på allt just nu utan sånt kanske kommer fram allt eftersom som vi bygger upp.

 

Låter intressant?

PM:a redan idag till mig, så kommer jag sammanställa och titta på vilka som kanske bistå aktivt till forum och hemsida.

Detta erbjudande är tidsbegränsat till någon vecka framöver.

 

FRAMÅT!

Link to comment
Share on other sites

Eftersom vi är ute efter rätt man på rätt plats så kommer jag inte säga tjejer går före någon annan.

 

Vill inte vara (och är egentligen inte heller...) någon feminist men... är det inte lite "politiskt inkorrekt" uttalat? :Malaj:

"tjejer eller killar" hade jag köpt fullt ut, men när det är formulerat "rätt man på rätt plats" i samma mening så finns funderingen om det ens är idé att som tjej säga något... :huh:

 

//Draken

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

..okej draken du fick mig..

 

 

..när kan du börja? ;-)

 

 

nej men, som du och 99% av resten forumet förstår så är ju jag inte felfri, och än mindre korrekt i mina genuskunskaper. Jag tar gärna personliga samtal med alla av det kvinnliga könet för att reda ut eventuella kränkningar eller missförstånd.. klart man ställer upp.. :banghead:

Link to comment
Share on other sites

..okej draken du fick mig..

 

 

..när kan du börja? :)

 

 

nej men, som du och 99% av resten forumet förstår så är ju jag inte felfri, och än mindre korrekt i mina genuskunskaper. Jag tar gärna personliga samtal med alla av det kvinnliga könet för att reda ut eventuella kränkningar eller missförstånd.. klart man ställer upp.. :banghead:

 

Rätt man på rätt plats är oftast en kvinna?

Link to comment
Share on other sites

Jag har aldrig förstått problemet med benämningar/ord som slutar på man, eller som i Kimsters uttryck. Ändelsen man är enligt mitt tycke alltså könsneutral.

 

Som jag har fått lära mig så står man i dessa sammanhang i nära relation med engelskans ord man som kommer av ordet human, vilket som alla vet betyder människa.

 

Det skulle då göra att det Kimster säger är rätt människa på rätt plats. Hemvärnsman blir hemvärnsmänniska och så vidare.

 

Egentligen tycker jag att det är ett ickeproblem, men kan ändå inte låta bli att ge en liten kommentar.

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

Då tackar jag för visat intresse från de ca 40talet inkomna intresseanmälningar.

 

Några var sådär skrivna några var bra, nästan alla hade förstått hur man skulle skriva. Några var direkt olämpliga, några var mycket intressanta, och åldern gick från 15 till 50 ..ja det fanns hela floran mer eller mindre.

 

Vad som sker nu är att vi ska diskutera vad vi BEHÖVER och sen vad vi VILL HA, och sen jämföra med vad vi HAR.

 

Antalet och vilka kommer meddelas när vi är överens i ledningen. Hälften är klara redan.

 

 

 

 

 

 

/ Ledningen

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

Det går bra.. hälften av de som är "intagna för utbildning" har fått svar

 

 

Jag har mycket med jobbet.. så ge mig helgen också. Innan veckan är slut så kommer det svar.

Jag kommer dock inte svara dom som inte äraktuella via pm eller så. Utan jag kommer bara presentera en lista vilka som är aktuella.

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

Okej orientering

 

Underbefälen är klara och uttagna.

 

Vi kommer få 8 nya underbefäl. 3 halvt nya men som väl vet hur sågen går här, och 5 som har hängt med bakom kulliserna sen länge. Underbefälen har varit de mest kritiska att välja ut nu och vi har ställt höga krav, det har inte funnits hur många som helst att välja emellan. Men nu är vi överens om de här:

 

Krook - SoldInt, Luckan

MDN - Sjö och eventuellt Luckan

Fk Satan - HV/Friv, Hinderbanan

Nifelhel - Kasunen, MTRL

Rille116 - Krig & Konflikter

Isgubbe - Krig & Konflikter

Vargas - Krig & Konflikter

Rokare - Krig & Konflikter

 

Alla är underättade och kommer gå in lite i en bootcamp först för att reda ut frågetecken och lite regler ett befäl på forumet måste följa...

De här kommer snart att gå in i den roll som skapades för nått år sen, "underbefäl", forumsmoderator blir man pga av sin lämplighet, kompetens och sitt egna intresse, ofta just i det forumet de kommer vara delansvarig för. Rätt man på rätt plats som jag nämde tidigare. Har denna gång valt att lägga krut på Krig&Konflikterdelen som normalt är en ganska tung plats att moderera, men förhoppningsvis kommer vi kunna ta hand om den på ett bra sätt nu.

Det är min yttersta vilja att ni följer deras direktiv och respekterar dem som vilken BlåGul som helst.

 

 

del2

Specialisterna

 

Här har det under slutdagen uppståt lite meningsskiljaktigheter om vissa saker som uppgifter osv.

Jag har ett 10tal som ligger på en lista som skulle tagits in i samband med de övriga, men det har nu uppståt lite frågetecken som jag känner vi måste reda ut i ledningen innan jag slår med klubban i bordet.

 

Jag får eska om mer tid där och förhoppningsvis har vi en lösning vi är överens om inom kort.

 

..kännse lite som registerkontrollen inom NBG ... det tog lite längre tid än vad man hade räknat med... :-P

Link to comment
Share on other sites

Krook - SoldInt, Luckan

MDN - Sjö och eventuellt Luckan

Fk Satan - HV/Friv, Hinderbanan

Nifelhel - Kasunen, MTRL

Rille116 - Krig & Konflikter

Isgubbe - Krig & Konflikter

Vargas - Krig & Konflikter

Rokare - Krig & Konflikter

 

Mycket bra val, klockrena personer!

Det blir nog bra det här :/

Kan inte mer än instämma!

 

Jag har iaf respekt för dessa personer(s kunskap) när det gäller inlägg inom respektive område och i övrigt också.

 

Får samtidigt passa på att önska herrarna lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Grattis till dom nya underbefälen :)

 

ser ut och känns som mycket bra val, samtliga nya underbefäl har lärt mig något om något och vissa har lärt mig mer, har nog varit i luven på ett par stycken också men det har nästan alltid mynnat ut i att jag lärt mig något nytt. :lala:

Edited by dxl
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...