Jump to content

Hjälp: Cd-skiva (.cda) till mp3


pappa6116

Recommended Posts

Köpte en demo singel för ett tag sedan som jag vill ha i min mp3 spelare, i utforskaren så är filändelsen .cda och nu undrar jag hur jag konverterar det till mp3?

Funkar att köra via vinamp spelaren, men inte i wmp.

Ja jag har googlat och alternativen som ploppar upp kan antingen inte ( vilket man får reda på efter man har tankat och installerat) hantera .cda formatet :banghead::banghead:

 

vad göra?

Link to comment
Share on other sites

Prova sök på "cd ripper". Detta är program som specialiserar sig på att plocka spår från ljudskivor och göra om dom till datorfiler.

Här: http://www.tucows.com/Windows/AudioVideo/Audio/CDRipping/ finns ett tämligen stort urval. Du kan även se direkt om programmet är shareware eller freeware, vilkat kan va bra då shareware ofta har begränsningar om man inte betalar för programmet.

 

Men först bör du kolla om programmen du redan har har nån funktion av typen "Import CD Audio" motsv. Anledningen till att programmen inte kan öppna .cda-filerna är att de bara är indexfiler som win skapar för ljudspåren på skivan. Vissa program vet om det och gör rätt medan andra som kan rippa skivor gör det genom ett specialkommando istället.

Link to comment
Share on other sites

Rippar gör du med: EAC

Sen encodar du till mp3 med: LAME

 

Det enda givna vad det gäller mp3 är: VBR

Förutsatt att man är tillräckligt masochistiskt lagd att lägga ned en helvetes massa extra jobb för att tjäna ytterligare 0.5db på S/N-ration vilket ändå försvinner helt i hörsnäckornas kassa dynamik samt bakgrundens brus. Men placebo är ju som bekant effektivt... om man tror på det.

 

/J

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...