Jump to content

Söka till officer


Guest Enmannacircus

Recommended Posts

Guest Enmannacircus

Hejsan,

 

Jag har lite frågor angående den nya officersutbildningen med specialistutbildning. Jag har tänkt att söka till detta. Jag hade 10-8-7 i betyg som stabsassistent brigad. Jag har varit med i en insatspluton i HV ett par år och har studerat ett par år vid universitetet. Mina gymnasiebetyg ger mig behörighet, dock inte för teknisk tjänst. I övrigt är de relativt goda. Jag har inte körkort men tänkte försöka skaffa det under våren. Jag får också öva upp konditionen lite.

 

Vilka inriktingar kräver att man har körkort under utbildningen?

 

Hur stor vikt läggs på ledaregenskaper? Jag känner mig inte riktigt som en född ledare, men jag är heller ingen omega-hane.

 

Är fyskraven desamma för samtliga inriktningar eller är de någonstans högre? Hur är det med inriktningen Lätt infanteri?

 

Finns det någonstans där de olika inriktningarna beskrivs utförligare? Man får ange fyra olika och jag är inte riktigt säker på vilka jag ska välja. Teknik och matematik håller jag mig i viss mån gärna undan. Underättelsetjänst Markstrid och Ledningsplats Mark känns lite lockande.

 

Hur ordnas intyg om aktuell fysisk status och läkarintyg? Kan dessa göras vid närmaste militära förband?

 

Hoppas någon vänlig själ kan svara på någon av frågorna. :uzi

Link to comment
Share on other sites

Guest Enmannacirkus

Har nu genom den ökända manövern "forumsökning" lyckats besvara frågorna om fysintyg, i viss mån också om ledaregenskaper (inte lika höga krav om vanlig officer vad jag förstått).

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

Eftersom allt är helt nytt om alla nya befattningar finns det inte mycket information alls i dagsläget. Det är knappt RekyC kan svara själva på hur det kommer bli. Vill du har reda på mer information om någon tjänst är det bästa tipset just att ringa förbandet som är ansvarig för den utbildningen. Vilka som är ansvariga för vad finns med i ansökningsblankerterna på www.rekryc.mil.se tveksamt om ens de vet idag.. men det är iaf värt att pröva.

 

I övrigt gäller samma tips som i allt annat inom FM när man ska söka, titta inte bara på vad kraven säger, titta på vad du har för kompetens och färdigheter i jämförelse mot vilka andra som kan tänkas söka, och vad du kan konkurrera med. Ett exempel på principen - Har alla andra som söker samma utb. som du körkort.. så kan du nog gissa att det bli svårare för dig att komma in. Finns det ingen som söker och FM måste ha någon och du är ensam kan de säkert plocka in dig oavsett om du har körkort eller inte... chansen för det senare brukar vara minimal, men du hajar nog tänket

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

Vet inte, körkortet var bara ett exempel jag tog. Men jag kan inte säga att de inte kommer bry sig om du har eller inte. Jag är ganska övertygade att det skulle bli ett stort minus i protkollet om man inte har körkort.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...