Jump to content

Överste får Löneavdrag


Vlad

Recommended Posts

Jappp det var lagarna som trilskades men översten är ju klart och tydligt märkt för resten av sin karriär att han inte är att lita på  så tycker jag iallafall och ni andra får ha egna uppfattningar om ni inte håller med mej dvs :)

Link to comment
Share on other sites

Det märkliga i den här historien är väl inte att lagarna om anställningsskydd gäller. Det märkliga är väl att ÖB i stort sett gav ordern brottsundersökning upphör. Av någon anledning så körde han över MUST. Kan det bero på att Johan Kihl tillsammans med andra ÖB närstående personer figurerat i utredningen tros. Om inte ÖB gjort det så hade vi kanske fått reda på hela sanningen och FM hade blivit av med en viss överste.

 

Så nu är det väl bara att se fram mot leveranserna av den helikopter ingen ville ha för att den var både dyrare och sämre.

Link to comment
Share on other sites

Man har lagligt stöd för att sparka karln och inser också att man borde ha gjort så. Man har dock missat att varsla honom om att detta kan komma ifråga inom två månader efter att man upptäckt att han i princip begått landsförräderi. Risken finns därför att AD skulle förklara uppsägningen ogiltig och ådöma skadestånd. Bara detta är en obegriplig tabbe!

 

Om jag inte gissar fel sålde "översten" uppgifter till en viss helikoptertillverkare om att hans hkp valts och att han borde höja styckepriset på hkp:na med hänvisning till väl vald klausul eftersom priset var satt "för lågt". Naturligtvis mot en fet provision till sig själv.

 

Detta fick till följd att vi fick 18 hkp för det pris vi budgeterat för 24 hkp - rätta mig om jag gissar fel.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...