Jump to content

Frågor


Guest

Recommended Posts

Hej! jag är en kille på 16 år som gärna vill göra lumpen. Jag har mycket bra kondition och styrka och har alltid varit starkast i klassen. Problemet är att jag har en hörselskada och att jag är närsynt. är det kört för mig då?

kan jag få göra en jägartjänst om jag opererar bort problemen?

Link to comment
Share on other sites

  • Forumsledning

Har dålig syn och hörselskada kommer dina chanser vara minimala då du kommer konkurrera med pojkar som inte har de här problemen. Hur du nu lyckas "operera" en hörselskada vet jag inte men för att du ska ha en godtaglig chans att göra lumpen måste du mer eller mindre vara skadefri + att ja lite tur om du nu ska lyckas med jägarmönstring.

Link to comment
Share on other sites

synproblemen behöver du ju inte vara orolig för...du blir nog inte jägare...men som sämst kan du ha syn C på mönstringen och få hyffsade hårda tjänster...men din hörselskada....de beror ju på vad för typ av hörselskada...hör du bara lite sämre än dina polare eller är det medfött...fm vill att deras soldater skall ha bra hörsel iaf

Link to comment
Share on other sites

jag ska laseroperera mina ögon. min hörselskada är medfödd och så fort jag är 18 kan jag operera bort den.

 

Jag rekommenderar att du väntar till efter 20 för att operera ögonen, dokumentation på att din syn inte förändrats på något år är även krav hos dom seriösa läkarna. Alternativt sök uppskov på mönstringen med tanke på din hörsel operation.

Link to comment
Share on other sites

nej så mycket är inte en jägartjänst värd för mig. jag är inte villig att riskera min hälsa för den. men jag ska ge mig fan på att få en plats som jägare! inget är omöjligt!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jo det får man nog, jag fick göra det iaf.

Men hur fasen ska du operera bort dina hörselproblem??? Har du det så är det helt kört, även om du opererar bort den dåliga synen

Link to comment
Share on other sites

jag vet inte hur operationen är men läkarna har sagt att det går att fixa. hörselskadan fick jag när jag föddes så jag har inte fått den på grund av en olycka eller för hög musik.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...