Jump to content

MÖP-midsommar


Vildmannen

Recommended Posts

Vad behövs för MÖPens midsommarfirande?

 

- blomsterprydd högantenn istället för midsommarstång

-guldburkar istället för sill, potatis m.m

-kantin med hembränt och päronsoda

 

 

Fyll på med egna förslag....

 

Patrulltält 20 för bövelen!!!!

 

//Nisse

Link to comment
Share on other sites

1. Ny benämning på "små grodorna" är numera "FR meddelst bensträck".

2. Glöm ej en dunk Sprit35 på bordet, alternativt under bordet där VB gått i bas.

3. Runt bordet sätter man med fördel upp 1/3-delsfigurer i lämpligt antal, som kan dekoreras med vackra blomsterkransar runt "hjälmen".

4. Man kan sedan knuffa omkull några av dem när de blir för stökiga (ty MÖPen vill ju inte vara den som somnar först), eller lägga nån av dem i rabatten och nån i badkaret (dvs precis som om de varit levande gäster).

5. Nubba på Xinix.

Link to comment
Share on other sites

1: Midsommarafton är MÖPens förtäckta tag för maskeringsövning, Att löva fordon, barn och övriga byggnader i sin egen sibanläggning är helt plötsligt helt legalt och övriga familjemedlemmar rättar in sig i kön.

 

2: Snapsar endast kaptenslöjtnant, och trycker in en dosa General.

 

3: Äter nödlivsmedel med färskplugg och gräddfil

 

4: Övar senare underkvällen flygarskydd och ålning medels hasning i diken.

 

5: Avslutar sedan kvällen med ensamma vargen kramades ett träd.

Link to comment
Share on other sites

börjar med att öva kolonkörning med båt. Farten ligger runt 30-35 knop. Därefter blir det landstigning, tagande och genomsök av terräng och byggnader. För att avslutningsvis upprätta fältkok och 2-3 stycken kommer att bli kommenderade att påbörja matlagning. Övriga ordnar med förläggningsplats. Båtpersonalen tar hand om samt maskerar båtarna med björkris och blommor.

 

Därefter intages en enklare fältranson bestående av sill, färskpotatis, öl och ngt moral stärkande. under måltiden är det 15min marschberedskap och vi skall vara beredda att genomföra stridsparsvis ptrl-tävling.

 

Under hela tiden påpekas det hur viktigt det är att intaga vätskal för att hålla ett högt stridsvärde. Under kvällen kommer även BRAK och Fältfys att genomföras. bl.a. nakenskjutningar kommer att genomföras. Här gäller det att stridsparen är vaksamma så att laddare&skytt ej förväxlas inom eller mellan stridsparen. Det kan leda till viss handgemängd.

 

Under natten intas nattberedskap i anslutning till förläggningsplatsen. dock gäller det att undvika de ställen där revirmarkeringarna placerats under kvällen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...