Jump to content

Träning


Guest Rasmus

Recommended Posts

Guest Rasmus

Hej, ja skulle gärna vilja ha ett bra träningsprogram till mönstringen så ja kan klara det så bra som möjligt, olika muskelövningar med mera.

 

Tack på förhand.

 

Rasmus

Link to comment
Share on other sites

Haha.

Beror på vad du ska göra lumpen som. Spinning och någon kilometer i spåret någon gång varje vecka räcker bra om du skall göra en tjänst som motsvarar kategori C för FMfyss.

Kat. A är fallskärmsjägare o kustjägare

Kat. B är jägare, spanare och säkförband

Kat. C är övriga, typ skyttesoldat pansarvagnsbesättning,luftvärn, artilleri

Kat. D är stab, tross, administration och bevakning

Link to comment
Share on other sites

Inför muskeltestet är det viktigt med teknik. Många tappar mycket på att de inte övat in tekniken ordentligt. Titta in på www.lumpen.nu/luckan och bli medlem där så hittar du många bra övningar samt hur man genomför styrketestet. Inför konditionstestet är det viktigt med mycket benstyrka och givetvis kondition men framförallt pannben, alltid så lätt att bara ge upp. Ska du ge dig på jägartjänst så tycker jag du ska ut och marschera med packad rygga. Börja dock inte med för mycket vikt och för långt, lätt att du förslitningsskador och pajjar kroppen redan innan mönstring/inryck. Marschträning med rygga är bra vilken tjänst du än siktar på, men framförallt de lite fysiskt tuffare. Gällande stryketräning är basövningar med egna kroppen som vikt kanon. Armböj med olika bredd mellan händerna(tätt ihop tränar armarna och bredare isär tränar bröstet mer), crunches, chin-ups, ryggresningar, tåhäv mfl.

 

Här har du lite träningsråd från K3: http://www.k3.mil.se/article.php?id=3265

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...