Jump to content

Början?


Jasså?

Recommended Posts

Jag är övertygad om att USA kommer anfalla Irak senast under oktober ( har sagt det innan på det här forumet).

Nu skeppas tung utrustning (stridsvagnar och stridsfordon mm)till Kuwait med civila inhyrda jättestora lastfartyg.

USA säger givetvis att de är för en stor övning i området, men det får vi ju snart se. USA har en extremt rörlig krigsmakt...förfogar över mer än 1000 transportflygplan, 600 tankningsflygplan mm, och kan förflytta stora styrkor på relativt kort tid.

Link to comment
Share on other sites

Instämmer med Jonte, tror också att ett anfall kommer snart. Det läskiga är att saddam är nog också ytterst medveten om det, och man vet aldrig vad han har för planer med sina biologiska och kemiska stridsmedel :(

Link to comment
Share on other sites

Saddam har tidigare bevisat att han är en man med avsaknad av samvete. Om nu en storoffensiv sätts igång för att störta honom och han vet att han efter ett tag inser att det är kört för honom, vad har han då att förlora på att använda dem?

Link to comment
Share on other sites

Jag tror att Saddam är mer desperat den här gången... När han invaderade Q8 1990 trodde han att ingen skulle bry sig.

Men USA har sagt att om de utsätts för ABC vapen, så svarar de med kärnvapen. Det var ju även därför ingen scud som avfyrades mot Israel 1991 var bestyckad med BC stridsspets...Israel skulle svarat med kärnvapen.

 

I det stora hela är USA otroligt mycket starkare nu, än under ODS. Då hade det bara ett fåtal flygplan utrustade med avancerad FLIR och laser utrustning...från början i princip bara F-15E...resten av planen som använde laserstyrda bomber fick senare kapslar under vingarna.

Nu finns också satelitstyrda bomber som inte är beroenda av moln, rök mm användes första gången under Kosovokriget -99 i begränsad omfattning (det fanns inte många vid den tidpunkten).

Link to comment
Share on other sites

maguns, frågan är, om han inser att loppet är kört så ställer han sig inte frågan "vad har jag att förlora på det?" utan vad har jag att vinna på det.. om han låter bli och istället gömmer alla bevis, inte använder några såna vapen kan USA får det svårt att ta hand om "domstol" efter kriget..

Link to comment
Share on other sites

jo oxå ett alternativ, eller fly, eller vad som helst.. men tycker det verkar lite långsökt att han ska använda biologiska vapen, då får han inte bara sakna samvete utan också vara knäpp..enda stället han skulle kunna använda det som militärt stragiskt är väl mot isreal och försöka göra någon "gissla" drama.. men nja, är tveksam..

Link to comment
Share on other sites

Saddam är rädd för Israel (klokt) och vet att om han provocerar dem tillräckligt långt (Tex bio&kem vapen) så kommer de få ett "lokalt" högtryck på några miljoner grader celsius. Israel har minst 100 kärnvapenstridsspetsar och har en mycket kompetent krigsmakt. Kan ibland även använda preventiva metoder...som tex 1982 när de anföll och slog ut ett kärnkraftverk långt in i Irak. Det var under Iran-Irak kriget och Iran hade flera gånger försökt slå ut anläggningen utan att lýckas. Israel var inte ens inblandade i kriget, men ansåg att ett kärnkraftverk som kunde förse Irak med plutonium var för farligt.

Därför genomförde de en ytterst hemlig operation med F-15 som jaktskydd och F-16 som attackflyg...hur det gick...jo det blev ytterligare en grusplan i Irak.

Link to comment
Share on other sites

De har haft kärnvapen sedan slutet av 80-talet...men är ingen officiel kärnvapenstat (USA, Storbritanien, Frankrike, Kina och Ryssland)...sedan finns det stater som just Israel,Indien,Pakistan mm. som har kärnvapen men inte är erkända.

Link to comment
Share on other sites

Den här flygattacken är första steget, uppmjukningen, inför det stora anfallet.

 

De (få) små fakta jag har lyckats gräva fram här och var tyder på ett anfall i november.

Möjligen, möjligen redan i oktober men det är tajt om tid.

 

Fakta jag har fått tag på via både öppna och mer privata källor:

 

*Flera nationalgardesenheter i USA har visat febril aktivitet de senaste veckorna och deras fordon har målats i ökenkammo.

 

*Omfattande förflyttningar (förmodligen tusentals) av stridsvagns/stridsfordonssläp har skett från/till flera större baser i USA.

 

*I Storbritannien har det observerats en mycket kraftig höjning av aktiviteten vid flygbaser. C17 och C5 transportflygplan har anlänt västerifrån i en strid ström och vanligtvis flugit vidare i en sydöstlig riktning.

Ett flygfält som bara har använts av helikoptrar de senaste åren har också fått många besök av C17 plan.

 

*USA har förflyttat stora mängder materiel med fartyg till mellanöstern, mer än som har rapporterats i media.

 

*Det brittiska hangarfartyget HMS Ark Royal är på väg till medelhavet för en övning som ska ta slut i november. Fartygschefen har dock varnat besättningen för att de kanske inte kommer hem till jul.

Ark Royal är en av de komponenter i ett Irak-anfall som oftast nämnts.

 

*HMS Ocean, brittiskt helikopterhangarfartyg, kommer just nu ut ur ett tidigarelagt underhåll i torrdocka. Tidigareläggningen gjorde att Ocean inte kunde delta vid flottdagarna som planerat, en tillställning som är högprioriterad av PR-skäl. Något annat hade uppenbarligen högre prioritet. Ocean väntas sätta kurs mot medelhavet snart.

 

*Det läckte ut att Israel hastigt har satt en tidsgräns för när förberedelserna av alla myndigheter mot ett eventuellt anfall av Irak mot Israel under en Irak-kampanj ska vara klart. Den första november.

 

*USA har rumsterat om i schemat för sina hangarfartygsgrupper under de senaste månaderna så att fem hangarfartyg med eskorter kommer att vara tillgängliga mycket snart.

 

*Fartygschefen på USS Kitty Hawk, ett hangarfartyg, har avsatts. Detta på grund av att han inte har haft kontroll på vare sig besättning eller utrustning. En ny fartygschef har anlänt och enligt uppgift har påbörjat ett intensivt arbete med att få fason på faryget.

Förmodligen är det så bråttom för att Kitty Hawk behövs för Irak-kampanjen snart.

 

*En insatt försvarsanalytiker som brukar hålla hus på ett visst annat forum har plötsligt försvunnit från jordens yta och har, enligt uppgift från någon som känner honom i verkliga livet, spenderat den senaste veckan på kontoret febrilt arbetandes.

Detta beteende går enligt uppgift igen hos de andra stora försvarskonsulterna i USA.

 

Allt detta tyder på att ett anfall är nära förestående. Vissa punkter här tyder på att det inte kommer att ske före de förste november.

Många har gissat att det kommer att ske direkt efter de val som är i USA i november.

Hursomhelst kommer vi att få se snart nog.

Link to comment
Share on other sites

Det är ju inte otänkbart att alla dessa indikationer är där för att USA också vill att Irak skall se dom och tro att en invasion kommer. Man kanske hoppas dom ger med sig om dom tror att alternativet är invasion.

 

Jag tror till och med att detta kan vara det troligaste faktiskt. Flyganfall, och en del specops är en sak, men en regelrätt invasion av irak där landet totalt invaderas så att Saddam Hussein kan avsättas verkar väldigt svårt just nu tycker inte Ni andra det?

 

Saudi Arabien ser ju ut att inte längre acceptera utländsk trupp och inte heller Turkiet verkar det. Kvar har vi alltså Kuwait där USA och allierade kan gruppera för anfall.

 

Låt säga att USA tänker invadera från Kuwait som bas, tänk om Saddam har lärt sig något sen desert storm. Istället för att låta armen ligga orörlig och nergrävd i sanden i väntan på att bombas sönder kanske han använder den denna gång. Kuwait är väldigt litet, ett irakiskt anfall kan mycket väl leda till ett genombrott någon stans och efter det så har vi väl i princip gatustrider inne i kuwait på mycket korta avstånd.

 

Iraks arme måste sträva efter gatustrider eller mostvarande stridsavstånd, då minskar omedelbart USA´s tekniska försprång.

 

Och även om dom inte skulle göra eller misslyckas med att storma Kuwait så är det troligt att dom kommer låta strider stå inne i städer denna gång. Att förbekämpa trupp i en stad innebär i princip att jämna den med marken alá andra världskrigsmodell, och även om man nu gör det så kommer det finnas stridande kvar. Man mot man med eldhandvapen alltså, inte direkt vad USA är bäst på.

 

Det finns mycket som kan gå annorlunda denna gång, mycket, och att bara ha en liten plätt som kuwait som fotfäste känns inte säkert.

 

Nej, om Saudi Arabien och Turkiet menar vad dom säger och verkligen är emot en invasion så verkar en sån operation mycket farlig.

Link to comment
Share on other sites

Vet inte om DEMOKRATISKA val är den melodi USA tänkt sig

för att tillsätta nästa regim i Iraq. Dom har väl långt gångna

kontakter men den Iraqiska-exilregeringen, men om dom tillsätter dom eller inte det vet jag inte. Men det låter som

den naturliga följden av att avsätta Saadam, dom kommer

nog inte att låta ngn annan från "Tirkit" komma till makten

och följa Herr S.Hussain.

Link to comment
Share on other sites

är det någon mer än jag som tycker att det luktar risk för ett Vk3 här? enligt eb känd "profet" nämligen Nostradamus, skulle Vk3 startas av en man i mellersta östern (Usama Bin Ladin?, om afgalan räknas till M-Ö) i början på det andra millenniet.

detta kan vara starten. Nostradamus sade även att det inte kommer vara ett krig som vi känner det, utan ett krig fullt av bakhåll och småstrider.

låter som ett terrorkrig tycker jag.

har för mig att han sade att ingen del av världen kommer klara sig undan.

 

nu vill jag inte måla fan på väggen och börja skricka att domedagen är här. jag vill bara tala om vad som kan vara ett möjligt scenario.

Link to comment
Share on other sites

Uhm, alltså.. Spöken.. Dom finns inte. Tro mej.

 

Vänd på tankegångarna:

 

Anta att man från USA/GB hållet lyckas avsätta SH, kanske tom får in ett 'vettigt' styre. Skitbra, men hur skall man då justifiera sin närvaro i den delen av mellanöstern. Suadierna vill eg inte ha dom där, inte heller Kuwait.

 

Påbörjar man ett 'krig' mot Irak handlar det mer om att ha bly i luften än att avsätta SH.

 

Huvudanledningen till USAs närvaro, i såväl Saudi/Kuwait och Afganistan enligt min åsikt är att genoom sin närvaro kontrollera oljetillgångarna. Om ett antal Kuwaitier lider pga okupationsstyre rör nog inte många Amerikaner i ryggen eg. Skulle nån kunna härja fritt på oljemarknaden genom att dumpa alla planerade produktionsmängder och därigenom slå botten ur oljepriset skulle nog fler reagera.

 

USA/GB har under det sista året, liksom tidigare år, utfört ett antal luftraider mot mål inne i Irak. Dessa rapporteras inte i Amerikansk press. Why? No one cares...

Link to comment
Share on other sites

nja.. för mig känns det inte som om världen kommer gå under.. men om den gör det så var det på tiden.. människor har visat att dom suger i att ta hand om sig själv och andra.. får väl gå med i någon orginastion som lovar evigt liv ;)

 

och måste säga att om USA går in i irak så undrar jag hur mycke folk dom verkligen skickar, låter ju som hela USA ska dit..

 

 

en annan grej, om dom nu var där nere vid öken storm med öken camo.. varför målades dom om efter kriget??

Link to comment
Share on other sites

Angåenda Saddam Så var det faktiskt Usa och CIA som satte honom där han sitter från första början... Kanske man vill rätta till sitt "misstag" är opionen kanske finns... Och sopa misstagen under mattan... Som med att Cia satte Talibanerna i vapenoposition...

 

Förövrigt i Rambo 3 samarbetar Rambo med Gerillagruppen Talibanerna :D

Link to comment
Share on other sites

Som en kommentar till den sista meningen i Pals inlägg:

 

Som det ser ut nu menar Saudierna verkligen vad de sagt. De kommer inte att tillåta något anfall från sitt territorium. Dock kommer Prince Sultan basen få användas för annan verksamhet. Som det ser ut idag kommer baser i Turkiet, Jordanien, Kuwait och Qatar att få användas.

 

Frågan om Turkiet är inte helt klar då det kommer att vara ett val i Turkiet innan operationen drar igång. En ny regering kan inta en annan hållning. I Qatar kommer "Combined Air Operations Center" att upprättas inom kort med ansvar för att koordinera alla flygoperationer mot Irak. Enligt uppgift kommer också ansvaret för en SF operation mot Mosul att ledas därifrån. USA HKV för hela kampanjen kommer med största sannolikhet också att placeras i Qatar (El Udeid).

 

Den irakiska oppsitionen som är uppbackad av Iran har lovat att ställa upp med ca: 10 000 man som enligt uppgift ska utföra operationer i området kring Basra. Det ryktas även om att USA, Storbritannien och Iran slutit ett avtal som innebär att koalitionens flygstyrkor får flyga över iranskt luftrum. Avtalet ska inte gälla generellt utan vara begränsat till att gälla flygoperationer i Basraområdet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...