Jump to content

Wopsi...Värmen stiger


Guest

Recommended Posts

Guest Lt. payne

Varför skramlar inte USA med vapnen här?

Har de ett aktivt Kärnvapen program är Nordkorea väl lika farligt som Irak.USA har väl inte varit i strid Med N.K. sen 50:talet.

Måste finnas nån anledning till att USA håller igen.

 

Eller har Japan bett om lugn i regionen?

Link to comment
Share on other sites

Dom fick ju spö förra gången dom krigade mot korea.. så det kanske inte är så jätte populärt inrikes mässigt att göra om det... Men dom lär nog skruva upp värmen på spisen iaf..

 

//Fjellman

Link to comment
Share on other sites

Guest Cloaken

Bara för att ge lite historia så hade det var rätt jäkligt i sydkorea idag om inte USA mfl gått in å krigat.

Sen vet ja inte om ja vill kalla det att USA fick storstryk där.

Link to comment
Share on other sites

Okej då.. dom räddade syd korea .. men dom lyckades ju inte med sina andra mål. När kriget väl var över så stod dom ju på så gott som samma ställe som innan. Och onekligen så tyder man det i historie böckerna som ett ganska duktigt nederlag... har jag inte lite rätt iallafall :)

 

//Fjellman

Link to comment
Share on other sites

Okej... nu har korea blivit ertappad med att ha ett högst aktivt kärnvapen program...

Nägon som är förvånad ? ? ?

Dom har väl satsat hela sin budget på att

få en funkis medeldistans robot.

 

Sen var det väl så om inte jag minns helt fel

att Usa/Fn fick en del pisk i början av kriget

men att efter att 10:de landsteg vid Inchon

så sparkade dom rejält med Nordkoreansk/ Kinesisk röv.

Link to comment
Share on other sites

Man kan inte säga att någon sida, varken FN (USA) eller kommunisterna (Kina och Nordkorea), kunde utropa sig som segrare efter Koreakriget. Fronten befann sig i slutet nästan exakt där gränsen hade gått innan kriget, och det ända som hade hänt var att folket blev lidande, på båda sidor.

 

Rent militärt kunde varken Sydkorea eller Nordkorea vinna kriget utan externt stöd. När Sydkorea fick stöd av "FN" och trupperna avancerade norrut, anslöt sig massor av kinesiska "frivilliga" till Nordkorea.

 

Personligen skulle jag påstå att Korea var ett mindre nederlag än Vietnam för USA och landets utrikespolitik. Att sedan Nordkorea är ett av världens "farligaste" länder är inte någon nyhet.

 

 

Hälsningar, Foxtrot Lima :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Lt. payne
Allt i världen är inte konspirationer

Då har jag missat nåt,var övertygad om att det mesta av det politiska rävspelet aldrig blev offentligt...

Link to comment
Share on other sites

Nordkorea hade säkert kunnat förlorat.. men det var ett politiskt beslut att USA i FN's flagg skulle försvara Sydkoreas gränser.. inte ta mark från Nordkorea.. därför stannade man vid den 56, 58:de bredgraden.. minns inte vad det var.. men iallafall var politik som gjorde att dom stannade.. inte ett för hårt militäret motstånd.. och USA har lyckats med sina mål.. nämligen att Sydkorea har sitt land.. endast kräkningar har ägt rum..

Link to comment
Share on other sites

Granq har helt rätt här.... Situationen var hopplös när USA kom in i kriget.... Det som "vann" kriget åt USA/FN tillslut var en flankning... Man satte in trupper genom landstigning bakom fiende linjerna och förstörde sålunda försörjningslinjerna....

Link to comment
Share on other sites

Citat från A-bladet "Avslöjanden om att Nordkorea har ett hemligt kärnvapenprogram skakar Asien. Det sensationella beskedet kommer från en amerikansk regeringsdelegation som besökt landet."

 

jo det var verkligen en hemlighet! *ironi* ungefär lika hemligt som att Israel har kärnvapen......

 

kan tänka mig att mkt av anledningarna till att US inte är skarpare i tonen mot N Korea har att göra med att regionen i sig inte är särskilt viktig, dom har redan hyfsad kontroll över regionen via S Korea och i viss mån Japan.

Sen har ju N Korea gjort vissa eftergifter till omvärlden på senare tid och närmat sig S Korea så chansen att det säkerhetskomplexet kan lösas på fredlig väg ser ganska lovande ut.........

Link to comment
Share on other sites

@ FL

 

Måste faktiskt rätta dig där, trots att du brukar vara en fena på historien. Militärt sett VAN USA Vietnamkriget, rotar du lite djupare i krigets förlopp och anledningar till det så kommer du att inse att USA lyckades med precis alla sina militära mål. Höga US. militärer har också erkänt att målen med kriget var upnådda och att anledningen till USA inblandning i kriget var av helt annan karaktär än tidigare tillkänagiven.

Visste du att USA i stort sett under hela kriget bombade sydvietnam? Detta tordes vara helt onödigt om man ser till den officiella versionen av kriget eftersom USA+Sydvietnam = 1 enligt den. Men det finns en hel del intressant i ämnet.

 

Vill du ha lite mer kött på benen läs Noam Choamsky - Skurkstater. Grymt intressant läsning som tar up ämnet vietnamkriget b.la.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...