Jump to content

Era bästa åk i vinter.


Car Dai shan

Recommended Posts

Den finns ju kvar i Gränsen! Har precsis kommit tillbaka därifrån. Hyfsad åkning fortfarande trots plusgrader och massor av sol. Bodde i en fin nybyggd lägenhet strax ovanför hotellet, kanonläge!

 

// RadaR som oxå saknar snön, dock ej i Stockholm men norr om Uppsala kan det få ligga flera meter snö, året runt!

Link to comment
Share on other sites

Mitt bästa åk...

 

Klockan är 10.30, backen har precis öppnat.

Pistat under natten och på morgonen har det fallit ca 5-6 cm nysnö (puder)

Är först ut i svarta backen.

 

DET är mitt bästa åk någonsin.

Link to comment
Share on other sites

Några åk som påminner om ovanskrivande, Saken är bara det att det var nere i chamonix, och backen var 6km lång. jag är tävlingsåkare, så jag pressade på ganska bra i svängarna.. Gaaaanska mysigt. sen var problemet att jag kom ner i dalen och fick stå i en 2h lång liftkö för att komma upp på berget igen.

 

Kan kanske slänga upp en bild om någon skulle vilja..

Link to comment
Share on other sites

ÅRE! :blink: Åre(t)s bästa åk var förmiddag dag tre när vi pumpade puder ner för Tusenmetern.

 

Var uppe i Åre med Vargtass (Norrlands nation i Norrköping). Här kommer ett foto för alla att göra alla här lite avundsjuka.

 

Hårdporr i barnbacken

are8hu.jpg

Inga djur eller människor kom till skada vid fotograferingen

Link to comment
Share on other sites

Detta är min säsong.

 

Åre, Lucia helgen.

 

Nattöppet, åker skidor i Olympia från 1900 fredag till 0800 lördag,

 

Det var underbart, att få susa fram alles själv (det var nog bara 25 pers i Olympiasystemet)

Efter frukost uppe i O, som Skistar bjöd på vid 5-tiden på morgonen. Tredje person ut i backen efter ny pistning(pistades under vår frukost) då gick det undan i barnbackarna :rolleyes:

 

 

Sundsvall, Sidsjöbacken

 

Ca 40cm nysnö.

 

Första gången då jag har varit med om att snön rinner över hjälmen, vid de två vurporna hördes bara ett mjukt fluffande ljud.

 

 

Sundsvall, Södra berget, 2 dagar senare.

 

Skogs skidåkning med mycket lössnö.

 

 

Bonus: årets skidledar citat: ”Gud gjorde Danmark platt av en dj…a andledning, danskar ska inte åka skidor.” Detta sades av en mycket trött ledare efter att ha hand om ett svårt fall, skall dock inte dra alla danskar över en kam. :)

 

Bilder är +

Link to comment
Share on other sites

Den finns ju kvar i Gränsen! Har precsis kommit tillbaka därifrån. Hyfsad åkning fortfarande trots plusgrader och massor av sol. Bodde i en fin nybyggd lägenhet strax ovanför hotellet, kanonläge!

 

// RadaR som oxå saknar snön, dock ej i Stockholm men norr om Uppsala kan det få ligga flera meter snö, året runt!

 

Nej tack, ingen mer snö för oss va! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jag hade ett gött åk i Hemsedal iår.

 

Det hade snöat uta bara f*n i några dagar --> lössnö à sjukt mycket. Självklart så skulle man ta den avstängda backen där ingen kört än. Snön stod upp över knäna och att ens försöka kontrollera åket var nästintill omöjligt. "De va bar å åk"

 

Mjölksyran stod upp över öronen, men på något sett var det en skön känsla. Detta resulterade hursomhelst i 30s intervall åk och mjölksyran var inte nådig när man saktade av. Och bara problemet att stanna var stort nog. En inbromsning gjordes snarare mer med kroppen tryckt mot snön än med skidorna vilket resulterade i att man gång på gång föll likt en fura i backen. Och för att inte tala om alla andra vurpor :lol:

 

Det var en helt sjukt känsla att susa ner för backen med snö upp till knäna och hela tiden känna att man var på snudd till att tappa kontrollen. Och när det väl hände och bindningen utlöstes var problemet att leta skidor i 50cm lössnö. Väl nere tror jag aldrig en öl hade smakat så bra (trots norska priser :wub: ).

 

Trots vurpor och tappade skidor var detta lugnt säsongens bästa åk, särskilt då man stod sida vid sida med sina bästa polare. Det hela blev liksom 100 gånger bättre då man kunde stå bredvid och skratta åt varandras vurpor.

Link to comment
Share on other sites

*flyttar till Hinderbanan*

 

 

//Yman, BlåGul

 

 

 

fö.

Hur i h-e man kan sakna snön förstår jag inte... Skulle de orena tankarna dyka upp i skallen så bör det räcka med en titt på Happy MTB :P

 

 

//Yman, mycket nöjd över att förbannad snö är borta :rockon:

Link to comment
Share on other sites

Mayrhofen, Österrike:

 

Åkte mellan 2 större backar, nedanför lavinskydden, till en början kalfjäll därefter enstaka träd.

Åket var uppdelat i tre delar: öppna sluttningen, branten, taggtråden och bäcken.

 

Öppna sluttningen var ca 500m lång, den fanns direkt efter man klättrat under staketet. Enstaka spår från snowboardåkare fanns. Inga träd och väldigt mycket pudersnö. I öppna sluttningen var snödjupet ungefär till midjan. Så man fick hålla upp armarna för att inte toucha snön.

 

Efter öppna sluttningen kom branten. Det var en kort (50m), mycket brant del av backen där man fick koncentrera sig för att inte falla. Enstaka små buskar fanns här.

 

När man var nere för branten var man tvungen att ta sig över en taggtråd som låg precis under snö"ytan". Detta gjordes lämpligast genom en kullerbytta medelst volt. Sån tur var va snön inte lika djup här. Ungefär till låren. Vissa av åken så fastnade man och rev upp de nya snowboardbyxorna i taggtråden men det var det värt.

 

Därefter var det en ganska brant sluttning uppföljt av två kullar med en bäck emellan. Denna bäcken syns inte från backen förren man ligger i den. Samtliga kompisar körde ner i bäcken det första åket.

 

Efter bäcken var det en plan strecka. 300m uppskattningsvis. Hade man stupat i bäcken så fick man ta av brädan och gå i den djupa snön. Annars var det bara att stå på..

 

Iofs så skedde detta Februari 2004 men det är mitt bästa åk någonsin. Så jag var tvungen att dela med mig trots att det inte var i vintras. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Har inte haft något riktigt bra åk denna säsong, men för att ta det allra bästa. Det var i Sölden, Österike, första åket den säsongen, tidigt på morgonen, nypistat, solen sken och ja, där använde man vad man lärt sig. Helt underbart!, vindstilla så inte så pissigt kallt heller, som det lätt blir när man blir påtvingad fartdress.. brr. Dock så gav den backen rejäl mjölksyra i benen :P Lite skillnad från ortens backe. (dackestupet.com ... produktplacering ;-) ) :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

De bästa åken det här året hittade jag mestadels i Passo de Tonale har jag för mig att det hette. Ligger i Italien, i Dolomiterna, i vilket fall som helst. Men vi kan väl ta dem i kronologisk ordning.

 

Först var det nyårsläger i Åre, och det bästa åket var det traditionella off-piståket från toppen, som vanligt. Inte lika härligt som förra årets då vi på baksidan hittade en backe som var delvis ungefär lika brant som Väggen, dock opistad med någon decimeter puder på som alla åkte runt utom jag som istället njöt av pudret en bit tills jag föll och gled ungefär lika långt som jag åkt. I alla fall, i år tog vi av åt andra hållet (västerut), och där var snön inte så jättebra i år, men det var skoj i alla fall. Jag lyckades med nöd och näppe att undvika att droppa en fyra-fem meter med huvudet före (ibland är det bra att fastna med en skida...) och vi hittade en dal med mer eller mindre övergivna liftar samt en snöig bajamaja som vi dyrkade upp med min SwissCamp och som en del av oss begagnade sig av. Sedan gick vi tillbaka till pisterna.

 

I Passo de Tonale var vädret uselt, men jag hittade, den tredje dagen eller så, på berget tvärs över, en opistad pist med över en meter puder i! Jag har aldrig upplevt sådan snö! Helt fantastiskt. Tyvärr var dock backen inte så jättelång, om än helt okej (man blev grymt slut i bena ändå) och där tog jag ett antal fantastiska åk under dessa dagar. Jag försökte mig även på en ravin på ett annat berg där andra åkt som såg helt okej ut uppifrån liften, men inte var lika okej när man väl var där nere. Så många gånger har jag inte ramlat i ett åk på flera år...

 

Annars var ju en höjdpunkt när jag blev stoppad i backen av italiensk militär (eller karabinjärerna, månne, vi lyckades aldrig fullt utreda vilka de tillhörde). Kändes lagom bisarrt och olustigt att bli stoppad av en uniformerad italienare med automatkarbinen i högsta hugg när man kom och åkte skidor. Orsaken var att en av dem hade ramlat och skadat sig, och därför fick jag ta en omväg. Då, som nu, undrar jag fortfarande över poängen med att låta folk som inte var så haj på att åka skidor göra det med full stridspackning...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...