Jump to content

Öppet brev till Blågul


Silen

Recommended Posts

Jag väljer att skriva det här öppet och synligt för alla för att kanske få in vettiga reaktioner på mina tankar. Jag vill inte smutskasta även om det kan verka så. Bör ju påpeka redan här att det jag skriver är hur jag uppfattat saker och jag vet inte, det kan ju vara galet...

 

Anledningen till att jag skriver är att jag tycker mig se att vi får hit fler och fler personer som "snart-ska-mönstra-och-behöver-råd". Jag anser att vi inför dessa (och även många andra som vi har ett visst ansvar inför).

 

I tråden "TV 3 ikväll" citerar Niklas/Braveheart källor som jag inte anser att det är vår skyldighet att INTE lyfta fram. Robert Ashberg ska vara jude mm. I tråden "Terrorister i Sverige" har han länkat till reportage hos exempelvis expressen som handlat om påstådda muslimska terrorister i Sverige och frågat "om de hatar oss så mycket,

varför bor de här?" samt skriver "en annan trevlig nysvensk som bor här". Han förnekar i tråden "Slagsmål" att Nationaldemokraterna skulle vara rasistiska och menar att det skulle vara en stämpling från medias sida. I samma topic länkar han till en sida där man skriver saker som "på typiskt invandrarvis" osv..

 

Jag tycker att man på ett militärt forum ska vara mycket försiktiga med den här typen av "åsikter". Soldf är ett ansikte utåt för FM även om det är inofficiellt och jag tycker att vi ska tänka på vårt anseende. Vi har yttrandefrihet i Sverige, men för soldf skull kanske man skulle ta bort den här typen av inlägg. Sen tror inte jag att det är bra att unga killar får läsa såna här saker, unga hjärnor kan lätt vrida saker... Det som indirekt händer är ju att soldf länkar till främlingsfientliga sidor och jag anser det som mycket olämpligt.

 

Detta kanske är ett nytt "psykologiskt test" som vi ju sett här förut, men jag tycker att det i såna fall gått över alla gränser.

 

Niklas/Braveheart: Du behöver inte försvara dig och förklara varför du skrivit saker. Det jag vill komma åt är att vi har olämpliga budskap på soldf:s sidor.

 

Tack för ordet!

Link to comment
Share on other sites

håller med, är väldigt trött på sånt, även "taliban skämt" med mera.. men jag väntar på Blå gul svar.. kanske något dom vill snacka med Henke om.. en annan "íde" jag fick var om man skulle göra en databas där folk kunde se vad deras befattning innebär, t ex krav, hur ser en dag ut, vad har man för ansvar, var blir man placerad.. istället för lumpen.nu's "officiela" krims krams.. lite ärligare, lite större ;)

Link to comment
Share on other sites

Jag kan tyvärr inte medverka så mycket på forumet som jag skulle önska då jag bor i Eksjö på veckorna och har begränsad tillgång till internet.

Vi försöker dock hålla efter forumet så gott vi kan och ta bort trådar/inlägg som kan uppfattas som stötande/rasistiska eller personangrepp.

Om en person upprepade gånger publicerar sådana inlägg så är det vår mening att den personen INTE skall medverka på forumet och hans användarnamn tas bort.

 

Jag tycker att det är bra att du tar upp detta Silen då det kan bli ett problem om sådana inlägg börjar florera på forumet.

Det ni kan hjälpa till med är att uppmärksamma oss BLÅGUL på inlägg som ni tycker inte hör hemma på SoldF.com.

Även om vi försöker läsa igenom forumet så ofta som möjligt händer det att vi missar inlägg.

 

The Swede

BLÅGUL

Link to comment
Share on other sites

Håller med! I skrivande stund är vi 505 registrerade medlemmar här på forumet. Hur många brukar man "se"? Det kanske är ett 20-tal aktiva som skriver. Det är lätt hänt att man tänker att "här på forumet är vi lite halvtjenis med varandra, så dom flesta vet nog vad jag menar".

 

Tänk dock på att det även är ca 480 pers här + oregistrerade som brukar läsa på forumet, men som man inte ser.

 

Det är viktigt att man är så tydlig man kan i sina inlägg för att missförstånd skall undvikas, och att man inte länkar till olämpliga sidor, även om det är i ett syfte att hjälpa.

 

Henrik Svensk är ansvarig för allt som står här på forumet, det är han som får ta smällen om någon skrivit eller länkat till något olämpligt och myndigheterna retas upp av det. Det räcker även med att någon kvällstidning får reda på det, tänk er rubrikerna; "Nazistisk propaganda florerade på svenskt militärt forum".

 

Avslutar med ett tack till alla blå-gul som gör ett bra jobb!

Link to comment
Share on other sites

Tack för att du nämner det Silen.

 

MITT problem är att jag inte vill få massa folk att bli sura och vill ha det förklarat för sig VARFÖR jag tog bort inläggen. Det ryker dock ibland inlägg som förhoppningsvis inte så många läser. (även om de flesta som jag tar bort bara är "dubbelskott") Visst är det ofta gränsfall, och jag låste bl.a. tråden om TV3 nu för att den drar sig för mycket åt politik-hållet, och ingen rolig politik där heller. Men för mycket låsande blir inte roligt för er heller, så FÖR petig försöker jag att inte vara.

 

Bästa sättet att leda folk tillbaks på rätt spår måste ju ändå vara att ni, alla andra, talar om hur fel det är! Är det något som verkar galet, så påpeka det.

 

Eller om ni tycker att det verkar direkt olämpligt att ha kvar det, så skriv en rad, antingen i tråden eller som privat till mig. (jag försöker ha lite tom plats i min inbox. ;) )

 

Jag finns för det allraste mesta här på forumet varje dag och försöker läsa igenom ALLT (än så länge).

 

/Ing  BlåGul

Link to comment
Share on other sites

MITT problem är att jag inte vill få massa folk att bli sura och vill ha det förklarat för sig VARFÖR jag tog bort inläggen.

Det är självklart att man fattar det...  :D

Dem flesta på detta forum har ju en gedigen militärutb

och dom som inte har det kan nog reglerna än då.

Vid eldupphör fimpar man eldgivningen och säkrar

hur uppjagad man än är. BLÅ/GUL är ju CH på "vallen".

 

Det är det som får forumet att fungera  

 

Jag tycker att vi alla är skyldiga BLÅ/GUL en pilsner eller två.

Det är nog inte så kul alltid att ha den tjänsten...kennyico.gif

Link to comment
Share on other sites

Oki lyssna.. det där med ND var vad de säger... de säger att de inte är rasister och jag citerade bara dem och sa att DE säger att de inte är rasister.... Det andra var att jag länkade till en artikel som handlade om folk i Sverige som hatade oss och antagligen ville döda oss. En naturlig fråga är varför de är här då, en intressant fråga ur ett psykologiskt perspektiv..

Sedan angående de inläggen som togs bort så tycker jag det bara är roligt med så desperata notiser som NSF skrev... ja och den andra artikeln var där för att jag inte själv orkade skriva nåt och ansåg att det fanns NÅGRA poänger där... pga erfarenhet av verkligheten och på internet så är jag övertyggad över att absolut inte alla nationalsocialister/nazister är mobb offer.. Jag tycker det är töntigt att resonera så för att förminska sin fiende tjänar man inget på. Dessutom gör det att det bemötts på ett felaktigt sätt-- politiska debatter och diskussion är lösningen som jag ser det. För övrigt tycker jag deras sjuka ideer om ras osv gör att - Nazism är lika mycket en sjukdom som homosexualitet

 

The Swede berätta nu vad jag har gjort nu som är så felaktigt

Link to comment
Share on other sites

Nicklas.

 

Jag har inte sagt att du har gjort något felaktigt.

Jag har svarat på Silens fråga angående vissa tendenser på forumet.

Det var inte min mening att peka ut någon speciell utan jag ville klargöra vår syn på de tendenser Silen tog upp.

Jag har inget att invända mot dina inlägg i tråden om tv3 rent sakligt.

Att Ing tog beslut att stänga den tråden beror på att den tenderade att sväva iväg i en politisk diskussion.

Det jag kan invända mot är dina inlägg om homosexuella i tråden om talibanfesten.

Om jag hade haft invändningar mot dig hade jag tagit det i ett privat mess.

 

The Swede

BLÅGUL

Link to comment
Share on other sites

Jag ser homosexualitet som något onormalt och jag anser inte att det kommer eller är onskvärt att det ska bli normalt---

Jag har redan svarat på detta i den andra tråden men denna ska ju tas bort så,,, som sagt så är jag ingen läkare och kan ej avgöra vad som är sjukt och friskt inom psykologin-- den enda åsikt jag har är att det är onormalt-- som sagt värt att notera var att jag INTE sa att det var en sjukdom utan att det blev svårare och svårare att hitta argument för motsatsen

 

Jag ser inte hur någon vettig människa kan känna sig hotad av sådan propaganda ( nasist osv)... jag tycker allmänt att man inte riktigt tror på den fritt tänkande människan när man ska avfjärma folk från visa texter och information som Silen gav uttryck för..... detta är bara "nödvänligt" om man inte har ett samhälle där man låter alla åsikter diskuteras på ett öppet och bra sätt. Jag tror att man faktiskt får nya insikter av att ta del av FLER perspektiv och ideer.... jag anser att bok bål och censur hör hemma någon annan stans än i en modern demokrati... jag tycker det är beklagligt att vi har massa förbudsivarare som helt utan enligt mig rättslig grund bla förbjuder publicering av mein kampf.... att vi sedan har massa ursäkta uttrycket idioter som ska stoppa annonser från bla Sverigedemokraterna och Nationaldemokratern tycker jag är SKANDALÖST.. att en rektor anmälde SD för att de delat ut valpropaganda är bara töntigt.. jag har läst ett sådant propaganda blad och det finns inget som jag anser är nära hets mot folkgrupp även om det är en gummilag.... Jag ser det som en princip sak att vi inte ska förbjuda åsikter oavsätt hur sjuka de är- detta är viktigt ty om vi förbjuder en åsikt kan vi väl fortsätta att säga att andra åsikter är "fel".... och sedan ja sedan rullar det på, vem vet MUF är kanske nästa,,,- alla som har läst animal farm tordes fatta konceptet...

 

Att jag står för öppenhet debatt och fritt tänkande är inte på något sätt en legitimering av någons åsikter- utan jag anser bara att vi måste låta alla komma fram med sina åsikter-- annars får vi frustration vilket kan leda till mycket negativa tendenser i samhället

 

Jag anser för övrigt att media istället för smutskatning borde ängna sig åt saklig debatt där båda sidor får komma till tals..

Ibland känns det som att jag är den ende som verkligen värnar om vår grundlag.... ingen annan verkar ju bry sig och folk har någon slags anti denna delen av grundlagen i sig

( yttrandefriheten )---

Varför frukta deras propaganda om den är så fel( nazister osv)... varför kan vi inte ta diskussionen-- eller är det så att ni inte tror att NI ( personer som är förr censur) har argument nog för att övertygga de stora massorna? har ni verkligen en sån bild om folket? isåfall varför låta folket styra om ni anser att de är så dumma och inte borde "utsättas" för viss information? Jag tycker detta är människo förakt och översittar fasoner--- de som är emot att alla ska komma till tals- de som är emot att SD och ND ska få sprida sin politiska propaganda på samma sätt som resten--- de är enligt mig anti demokrater och ett hot mot vår författning och i längden vårt demokratiska system och stabiliteten i vårt samhälle ( bland dessa är tex DN  som vägrat publicera annonser för SD oavsett innehåll!!)

 

Detta är som svar till Silen och de som tycker att texter eller länkar skrivna av nationalsocialister ej borde direkt eller ens indirekt delges.. det finns inte NÅT men när det gäller yttrandefriheten-

Jag må inte gilla din åsikt men jag ska dö för din rätt att utrycka den...

 

En liten story

 

Först förbjöd dom Nazisterna- Jag reagerade inte för jag var inte nazist

Sedan förbjöd dom alla som inte trodde på demokratins åsikter- jag reagerade inte jag trodde ju på demokratin

Sedan förbjöd dom kommunisterna för de var för "stöld"

Jag brydde mig inte för jag var inte kommunist.

Sedan förbjöd dom SD och ND- Jag är inte SDare eller NDare så jag brydde mig inte

Sedan förbjöd dom lilla skor- men jag brydde mig inte jag ville inte ha lilla skor

Sedan förbjöd dom kommunist tecken- Men jag brydde migi inte jag ville inte bära några sådana tecken

Sedan förbjöd dom islam för att de var terrorister- Jag brydde mig inte jag var inte muslim

Sedan förbjöd dom Moderaterna för att de var osilidariska människor och egoister- Jag brydde mig inte för jag var inte muffare...

Sedan förbjöd dom Kristdemokraterna för de var kristna och var emot bögar.... då brydde jag mig för jag var kristdemokrat.. men då upptäckte jag att ingen brydde sig om oss.....

 

Inte för att jag i verkligheten är KDare

Jag börjar bry mig vid den första punkten... Gör du eller vill du sluta som den som förbjuds som ingen bryr sig om?

Link to comment
Share on other sites

Håller med Niklas i ovanstående.Om någon inte tycker som du eller nåt som inte är rumsrent, Tough shit!Det är (ska föreställa) en demokrati.

 

Det är ingenting att diskutera om!

 

Däremot så tycker jag att vi borde kunna diskutera även obekväma ämnen på detta forum (som säkert många med mig finner professionellt,roligt och givande), så länge det inte spårar ur och folk börjar göra sig "grova" om ni förstår vad jag menar.

 

Att ifrågasätta saker och ting är en nyttig sak som fler borde våga göra.

 

Eller lever vi fortfarande på medeltiden ï detta avseende där om man vågade ifrågasätta alla "självklara" saker (Jorden är platt,Gud finns,..teorier inom vetenskap ö h t) så blev man grovt straffad av överheten.

 

En liten tankeställare bara.

 

yours,

 

D-G

Link to comment
Share on other sites

Niklas och Delta Golf: Är det inte lika fel då om vi andra inte får diskutera våra riksdagspartiers finanspolitik exempelvis? Jag är inte intresserad av att tysta ned de här problemen, men jag kan inte bemöta dem här på forumet eftersom då diskuterar man politik, vilket inte är tillåtet!

 

Jag tycker att det är att leka med ganska ordentliga krafter när man på ett militärt forum hämtar in kollumner från nynazistiska hemsidor. Om ni käner att ni måste diskutera det här kan ni göra det någon annanstans.

 

Niklas skrev: "jag tycker allmänt att man inte riktigt tror på den fritt tänkande människan när man ska avfjärma folk från visa texter och information som Silen gav uttryck för..... detta är bara "nödvänligt" om man inte har ett samhälle där man låter alla åsikter diskuteras på ett öppet och bra sätt."

 

Jag kan be att få meddela att det finns en värld utanför forumet också. På vissa platser passar sig inte vissa saker, man sätter inte på sin fru på köksbordet när barnen sitter vid samma bord och äter tårta.

 

Han skrev även:"Ibland känns det som att jag är den ende som verkligen värnar om vår grundlag...." Herre min skapare!

 

Niklas gick även loss med:"Varför frukta deras propaganda om den är så fel( nazister osv)... varför kan vi inte ta diskussionen-- eller är det så att ni inte tror att NI ( personer som är förr censur) har argument nog för att övertygga de stora massorna? har ni verkligen en sån bild om folket? isåfall varför låta folket styra om ni anser att de är så dumma och inte borde "utsättas" för viss information? Jag tycker detta är människo förakt och översittar fasoner--- de som är emot att alla ska komma till tals- de som är emot att SD och ND ska få sprida sin politiska propaganda på samma sätt som resten--- de är enligt mig anti demokrater och ett hot mot vår författning och i längden vårt demokratiska system och stabiliteten i vårt samhälle ( bland dessa är tex DN  som vägrat publicera annonser för SD oavsett innehåll!!"

 

Man visar inte porr för småbarn eftersom det kan ge dem men. Vi har åldersgränser på bio av ett skäl... Du flummar bara ut med det klassiska "jag-är-bara-rädd-om-vårt-land-skiten". Var det någon annanstans som sagt, det är dumt att ge soldf dåligt rykte!

Link to comment
Share on other sites

Niklas:

 

Jag ser inte hur någon vettig människa kan känna sig hotad av sådan propaganda ( nasist osv)...

 

För att de flesta "vettiga" människor är medvetna om vad denna propaganda kan leda till -   http://hem.passagen.se/pebj2983/index.htm  OBS! Stötande material.

 

Detta är som svar till Silen och de som tycker att texter eller länkar skrivna av nationalsocialister ej borde direkt eller ens indirekt delges.. det finns inte NÅT men när det gäller yttrandefriheten-

 

öööhh...jo, det finns visst några men. Det här är ingen allmän plats där man glatt kan medela omvärlden sina åsikter vad de än må vara, det är ett privat forum. Om du blev ombed att lugna dig på en privat tillställning, skulle du då hänvisa till yttrandefriheten och på så vis berättiga ditt beteende? Om jag inte missminner mig alldeles så fick man gå med på en hel radda med förhållningsregler (som i princip begränsade yttrandefriheten) innan man fick bli medlem på detta forum.

Link to comment
Share on other sites

silen det handlade inte om politik.... det handlade om alla/de flesta nasister var mobboffer eller inte... det kvittar VEM som har skrivit något om det- det är vad som står där som gäller....

Att man diskuterar TV3s dokumentär och sedan ger den det handlar om's version är inte POLITIK--- det stod nästan inget politiskt där- för övrigt så kan alla som har sett programmet hitta till deras hemsida genom att söka på Google- Sålunda handlar det inte om politik utan att fel personer har skrivit något.. och ej heller om propaganda ty nästan alla kan hitta ditt ändå- du verkar inte så hemma i rättsväsendet? den som blir anklagad brukar få svara.... oavsett om det är en mördare eller ej...

Sedan din jämförelse med porr är TÖNTIG- det sitter inte massa små barn här... de yngsta är typ 15 bast.slut

 

Turboharry--- Allvarligt--- du tror altså att nassarna är så geniala att om de få presentera sina tankar så går folk över till dom- töntigt värre-- ska jag vissa bilder på uteliggare i USA och säga så här går det med borgelig politik och därför får dom inte propagera för sina ideer?

beror detta på att du tycker att människor är idioter?- och köper allt--- det är faktiskt en nasistisk tanke och en av anledningarna att de förkastar demokrati....

 

Ja Turboharry sant-- men det som diskuterades var som sagt inte mycket politik titta på ovan text..

Link to comment
Share on other sites

Hehe Hvprsk du noterade tiden? du noterade när jag skrev inlägget! jag var faktiskt lätt alkoholpåverkad och hade inte sovit--- kl 6 på morronen....lite tequila och öl gjorde ett litet jobb med min mängd blod i alkoholomloppet!

Link to comment
Share on other sites

Niklas>>

 

Det finns ett gammalt ordspråk som lyder "Att göra fel en gång är mänskligt, gör man samma fel två gånger är man korkad!"

 

Läs, läs igen, tänk o svara inte med en roman!

Link to comment
Share on other sites

Jag anser för övrigt inte att man ska förkasta allt en person har sagt för att han är mördare... skulle vi säga att relativitets teorin var fel bara för att Einstein mördade? Nej tror inte det.... faktum är att vi har snott ideer från nazityskland såsom barnbidraget.... det kan finnas andra tankar och ideer som är utav värde--- nassarna fick faktiskt ekonomin att blomstra- de fick faktiskt ned arbetslösheten till nästa noll.... http://www.nber.org/books/jjie01/ritschl4-6-02.pdf för moder sidan kollla www.nber.org

 

För övrigt var NSDAP ett tag FÖRBJUDET i Tyskland-- värt att tänka på! hjälpte detta för att stoppa dem? jag tror nästan det stärkte dom

 

Källa: Alan Bullock Hitler en studie i tyranni

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...