Jump to content

IKS06 till Brilliant Mariner


Recommended Posts

Ganska maffig övning man skall vara med på, eller hur? :/

 

http://www.marine.de/brmr06

 

Är det fler här på forumet som är på väg? FNSU, IUB, IM och IKS skall delta från Sverige och det här kan bli riktigt bra. Nu får man ju bara HOPPAS att de skickar iväg oss på "riktigt" också, gärna för att säkra sjötrafiken vid Afrikas Horn!

Edited by Ragulin
Link to comment
Share on other sites

Tillhör IKS:en. Nu är det ännu närmre... synes. Sista skälvande timmarna på jobb... Sen är det dags att börja packa...

 

Edit: Rejäla tumvantar idag...

Edited by SBP
Link to comment
Share on other sites

misstänker att mdn också ska med eller har jag fel ?

Nej, min ansökan försvann ned i det cirkulära arkivet någonstans under antagningsprocessen. De lägger nog större vikt på vilket system man är utbildad på då man är tekniker och de som är utbildade på Söd-/Vgd-systemet fick nog gå före. Jag känner dock en och annan som ska med, både med IUB och IKS.

 

/mdn

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tänkte bara inkomma med en liten lägesrapport nu när vi lite hastigt och lustigt lyckades få kräm på modemet under gång till sjöss:

 

Tredje veckan in i övningen är över. Så här långt har vi haft en längre transportfas ner till örlogsbasen Den Helder i Holland. GIGANTSK bas fullsmockad med ftg från hela NATO -å så lilla vi.. Det var klart kul. Var ombord och kollade på en kanadensisk fregatt, lite inofficiellt besök, och ägnade ett par dagars ledigthet åt rekreation och turistande. En timme med pendeltåg in till Amsterdam... Najs.

 

Nu har vi just avslutat en Force Integration-fas och kommit i fas med de andra delarna av vår Task Group. Fick göra en hastig stopp i Esbjerg p.g.a en av korvetterna fick lite stryk i sjön och passade på att bunkra lite soppa samt fylla upp med lite kompletteringar av förnödenheter. Nu har vi kasat upp mot Norges sydkust, som är ett fingerat konfliktområde där spelet gå ut på att vi, alltså hela NATO-styrkan, efter en uppladdningsfas skall röja mineringar, neutralisera en aggresiv part i konflikens sjöstridkrafter och skydda styrkan från flyg, därpå tvingas gruppen genomföra en landstigning med en amfibiestyrka från Ukraina och evakuera en tidigare insatt FN-styrka ur området. Kan bli RIKTIGT kul det här. Vår egen del i det hela är ganska intressant, då vi är ett av de få underhållsfartyg som kan bita ifrån och svara för självskydd. Vi ligger därför i FRÄMSTA LINJEN för att understödja minkrigarnas röjningsarbeten.

Den taktiska fasen har just inletts alltså och kommer att eskalera under de kommande dagarna. Stämningen ombord är bra. Många sjukheter pågår som alltid ombord för att döda plåtsjukan och bekämpa tristessen. Allt funkar som det skall och nu får vi fantamme hoppas att vår medverkan i den här övningen ger förbandet en liten push så att vi äntligen kan få komma iväg på riktigt någongång....

 

Reflektion: Konstigt nog övar vi mer inom fartygets skydds och klart skepp-organisation när vi övar självständigt på Östersjön. Vi har inte haft speciellt många sådana övningar och det är ju lite kass med tanke på att det alltid tar lite tid innan folk lär sig hitta positioner och funktion.

Link to comment
Share on other sites

Brilliant Mariner 2006

 

lite bilder från skyddsvakt/CFP

 

Danska EOD

pict01031ti.th.jpg

 

Escort av franska soldater

cimg00312sa.th.jpg

 

Tillbakadragning efter CFP

pict00138sw.th.jpg

 

Spaning på Fransmänen

dscf47802lp.th.jpg

 

Man kan hitta allt möjligt när man patrulerar runt :Malaj:

dscf49406xb.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...