Jump to content

Svensk kfor-soldat skottskadad


Magnus

Recommended Posts

En svensk Kfor-soldat, hemmahörande i Stockholm, har skadats allvarligt under en skjutövning i närheten av Camp Victoria i Kosovo. Den 25-årige mannen skottskadades främst i axeln.  

 

-Han har fått hagel på vänster sida i armen och i buken och några hagel i halsen, säger informationschef Pär Karlsson på Försvarsmaktens centrum för internationell verksamhet till TT.

 

Soldaten transporterades med helikopter till amerikanska sjukhuset vid Camp Bondsteel för operation. Skadorna bedöms som allvarliga, men inte livshotande.

 

Källa: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=570&a=35673

 

Låt oss hoppas att det inte var Svensk. :(

Link to comment
Share on other sites

-Han har fått hagel på vänster sida i armen och i buken och några hagel i halsensjukhuset vid Camp Bondsteel för operation.

olyckan borde väl ha skett vid en minröjningsövning av nåt slag eller det är väl det enda tillfälle på FM använder hagelbrakare...? eller om det va en truppmina då förståss men det är väl inte så troligt kanske... :(

Link to comment
Share on other sites

..den används oxå vi jakt av hundar som soldaterna bedriver vid vissa tillfällen.

 

.."Läget för den svenske Kfor-soldat som under lördagen skottskadades allvarligt under en övning nära svenska Camp Victoria, rapporteras vara stabilt. Soldaten opererades under eftermiddagen och kvällen vid det amerikanska sjukhuset på Camp Bondsteel."

 

http://www.swedint.mil.se/index.php?lang=sve&c=news&id=10760

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...