Jump to content

Scenario


Guest Sudden

Recommended Posts

Guest Sudden

Ett litet försök av mig till att skriva ett lite scenario. Om ni spelat datorspelet "Fallout". Kanske ni märker att det är dels inspirerarat därifrån. Det är väl lite fantasirikt också det där med bergrummen...men....=)

Kom gärna med kommentarer och annat.

Eftersom jag inte vet så mycket om kärnvapen och dess verkan så får ni ha lite överseende med det.

 

 

Introduktion

 

I februari 2005 trappas Kashmir-konflikten upp. Tre stycken indiska spaningsplan skjuts ner av Pakistan i månadens första vecka.

De svarar med att gå in med sabotagetrupper i Pakistan och slår ut många viktiga kraftanläggningar. Pakistan mobiliserar sin armè och bygger upp försvarsställningar längs gränsen. Detsamma gör Indien.

FN försöker frammana fredssamtal men ingen av de båda parterna vill att FN lägger sig i.

Den 24:e Februari skjuts ett indiskt transportsplan ner över gränsområdet på deras sida och presidenten kallar till sig sina högsta män och de bestämmer sig för att anfalla.

 

På natten den 2:a mars inleds massiva bombanfall mot Pakistan och på morgonen anfaller armèn över gränsen.

 

Striderna pågår i 3 dagar och indien tvingas att dra sig tillbaka pga att pakistan med hjälp av gerillan var mycket starkare än man trodde.

Den 6:e mars 2005 bestämmer sig indien för att använda sig av kärnvapen och Islamabad jämnas med marken.

 

Nato och FNs trupper som fortfarande finns i Afghanistan evakueras omedelbart och FNs säkerhetsråd håller möte.

 

Pakistan som var beredd på attacken är inte sena med att handla. De skickar ett stort antal kärnvapenbestyckade robotar mot Delhi, Ahmadabad och Bombay.

 

FNs säkerhetsråd blir överraskade av att Kina drar sig ur diskussionerna precis som Ryssland. De båda länderna ser sin chans att utnyttja situationen till sin fördel.

De båda länderna mobiliserar i mitten av april.

 

EU har möten om situationen hela mars och april utan att komma fram till något konkret sätt att handskas med situationen.

 

Sveriges regering bestämmer tillsammans med försvarsledningen att snabbt restaurera de bergsrum som finns under ett flertal städer i landet.

De har byggts i hemlighet under 60 och 70-talet för att kunna rymma strax under en miljon invånare under ett möjligt kärnvapenkrig.

Det är enorma militärförläggningar i urberget och vissa kan hålla upp emot 100 000 personer. De uppskattas att kunna stå emot kärnvapen och att människorna skall kunna lev där med dörrarna stängda i 150år.

 

Under juni skapar Iran, Irak, Egypten, Syrien, Libanon en allians i hemlighet. Under sommaren anfaller de Saudi Arabien och Israel. Även där användes kärnvapen.

Europa dras med in i kriget under Juli månad efter att Turkiet snabbt erövrar hela Cypern. Och någon vecka senare använder sig även de av kärnvapen mot bla Athen.

Därmed är det ett krig mellan två Natoländer.

 

Alla kvarvarande trupper på Balkan evakueras.

 

USA, England, Frankrike, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Italien och Spanien skapar en allians i slutet av Juli.

Sverige bestämmer sig för att hålla sig utanför pga ingen förväntar sig att Ryssland ska blanda sig i kriget.

 

Men den 12:e augusti händer det. Ryssland slår med full kraft mot Baltikum och Finland. Massiva kärvapenattacker ödelägger storstäderna och ett fullskaligt kärnvapenkrig är ett faktum.

 

Svensk militär hämtar 965 000 svenskar till bergsrummen. Främst politiker, forskare, militärer och andra högt ställda och viktiga personer med deras familjer.

 

Fortsättning kan följa....=)

Link to comment
Share on other sites

Guest Sudden

Nä. Inte så stora. Men det finns ju x antal som nyligen fyllts igen med cement.

Som det under Galgberget i Halmstad. Och nått i Stockholmstrakten som sålts till ett företag som har en massa företags datorservrar i det.

 

Jobbar på en fortsättning

Link to comment
Share on other sites

Det jag vill framförallt ändra på är början,, det är så att normalt blir inte ett land som sänder spionflyg förbannad på den nationen som skjuter ned dom utan tvärt emot.....

Link to comment
Share on other sites

Att. Sudden.

 

Roligt att du känner till dessa bergsrum i Galgberget.

 

Jag var nämligen med när dom öppnades och allmänheten fick gå in och titta hur det såg ut där inne.

 

mvh

Vlad

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...