Jump to content

Försvarsbeslut


ensammavargen

Recommended Posts

Jag hörde precis på rapport om hur miljöpartiet drivit igenom sitt förslag på att man vid nästa försvarsbeslut vill spara in 6 miljarder.Jag undrar var det bär hem med Sverige snart vill de väl lägga ner alltihop. Jag känner mig inte särskilt motiverad att hålla på med FM i framtiden. Det kan knappast beskrivas som ett säkert jobb.

 

Mvh Dg

Link to comment
Share on other sites

Dom får lägga ner vilket regemente/flygflottilj som helst bara dom inte rör mitt p10 :) :)

Tyvärr lär nog P10 vara det pansarförband som ryker härnäst med tanke på att dom lagt ner stridsvagnsutbildningen där. :(

 

Enda sättet för P10 att överleva är nog om dom lyckas få dit Swedint på något sätt.

 

The Swede

Link to comment
Share on other sites

Swede:

 

Har man lagt ned Strv-utb på P10? När då..?

När det gäller Swedint så är det ju bestämt till LG, och flytten verkar vara på G snudd på när som helst..

Link to comment
Share on other sites

Ganska sjukt att mp kan få så mycket inflytande när bara lite mer än fyra procent röstade på dem... ??? (Nu säger ju Persson i och för sig att han kan tänka sig en diskussion om röstsystemet. Han pratar om enmansvalkretsar, typ de som de har i UK, allt för att stärka regeringens makt. Han vill också göra det svårare för småpartier att ta sig in i riksdagen, allt enligt text-tv.)

 

Typiskt nog så vill de spara in på försvaret. Även om hotbilden inte är särskilt stor just nu kan det ju ändra sig snabbt och då blir det jävligt jobbigt att bygga upp ett habilt försvar.

 

Nåja, den som lever får se...

 

*Hmm, min parentes blev nästan längre än mitt inlägg! :) *

Link to comment
Share on other sites

Gotcha.

 

Stridsvagnsutbildningen på P10 lades ner till detta utbildningsåret.

 

The Swede

Med risk för att bli lite offtopic, men jag måste fråga.

 

Varför lägga ned stridsvagnsutbildningen på ett pansarförband??? Det är väl ändå det som är stommen i förbandet. Kommer grunden utgöras av 90-vagnar där i fortsättningen?

 

Lägger man ner I5 lägger jag också ner...

 

/Aron

Link to comment
Share on other sites

Något försvarsbeslut är det absolut inte frågan om. Persson har gått med på att undersöka möjligheterna att spara ytterligare 6 miljarder inför nästa fösvarsbeslut. Vi ska inte måla faan på väggen ännu.

 

Med tanke på att socialdemokraterna ogärna samarbete med V och MP i utrikes- och säkerhetspolitik och att de har gjort försvarspolitiska uppgörelse med Centern förr så tror jag att det finns möjligheter att komma undan denna besparing.

Link to comment
Share on other sites

Besparing kommer det att bli, åtetstår att se hur stora neddragningar de tycker är möjliga. Det var snack om att man bara skulle ha en marinbas kvar redan förra gången, så då lär en försvinna. Och med den kanske en flygflottilj och något pansar regemente.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...